Sil: - Vi blev blåsta på en straff

I en tät match i Karlstad, vann hemmalaget QBIK mot gästerna Sils IF med 1 – 0. Straffen för hands som Sil inte fick kostade poängen.

Det var QBIK som började matchen bäst, men det var Sil som stod för den första chansen. I den trettonde minuten fick gästerna en hörna, men bollen strök precis utanför hemmamålet. QBIK hade då haft ett litet övertag i matchinledningen, och även efter Sils chans. I den 18:e minuten fick QBIK en frispark som kunde ha resulterat i något, men Sils målvakt Malin Wahlström räddade. I den 24:e minuten kom QBIKs Julia Spetsmark fri men sköt över.
Sil fick en chans att ta ledningen i den 30:e minuten via en frispark, men Maria Yatrakis i QBIK-målet räddade. Minuten senare tog QBIK ledningen med 1 – 0 genom Emmie Johansson.

Även i den andra halvleken startade QBIK bäst med ett par vassa chanser med en gång. I den 51: minuten hade Sil en jättechans att kvittera men Maria Yatrakis räddade säkert. Lite senare fick Sil en ny chans när en QBIK-spelare fick bort bollen i målgården via sin arm, men straff blev det inte trots protester. I sekvensen senare kompenserades gästerna, då en QBIK-spelare återigen fick undan bollen med en hand, och Sil fick en frispark.
I andra halvleken böljade spelet fram och tillbaka hela tiden. Till matchens lirare utsågs Carin Berling i Sil och Linda Nöjd i QBIK.

– Vi skulle ta lite stopp på dem, spela lite annorlunda, säger Roland Karlsson, tränare i Sil. Och vi skulle sätta stopp på Linda Nöjd, vilket vi gjorde ganska bra. Hon är svår att ha koll på, och är egentligen litet för bra för den här divisionen. Vi håller QBIK från oss, och vi gör det riktigt bra men hade kanske lite för bråttom i våra uppspel. Detvi ändrade på i andra halvleken. Men vi orkar inte riktigt. Jag är nöjd med att vi är med i matchen. Jag är mycket irriterad över att domaren inte dömde straff i första handssekvensen, men gör det i andra. Fast, det är väl ingen idé att älta det.

– Ja, vi tar tre poäng, sen är det inte mycket mer att säga, säger Linda Nöjd i QBIK. Det är en riktigt usel match från oss. Det är en tung match, och vi tar tre poäng. Det är en styrka att kunna vinna en sådan match.

Taggar: ,