Rågsveds första hemmaseger

Rågsveds IF och Gideonsbergs IF har inte mötts i Norrettan sedan 2004. De 98 personer som sökte sig till Hagsätra IP fick se dem bjuda på en fartfylld och spännande match som Rågsed vann med 2-0.

Både Gideonsberg och Rågsved befinner sig på den undre halvan av tabellen och är därför i poängnöd. Det fanns kanske risk för en tillknäppt match, men så blev inte fallet. Rågsved tog dock sin första fullpoängare på hemmaplan för säsongen.
Rågsved chocköppnade genom att göra 1-0 redan i tredje minuten när Lisa Arnell distinkt tryckte in en retur från nära håll efter en högerhörna.

Gideonsbergs spelare gav dock inte upp utan höjde tempot och nivån på sitt spel, skapade en hel del oro i hemmaförsvaret och var nära kvittering i samband med en hörna i första halvlek. Nästa större målchans för Gideonsberg kom i den 56:e minuten, då Rågsveds målvakt Katarina Wicksell gjorde en vacker enhandsräddning. Wicksell, som slutade efter säsongen 2009, arbetar i hemmalaget som andretränare och målvaktstränare, men gjorde comeback eftersom skadeläget ställt till det på målvaktsfronten för Rågsved.
Hemmalaget åstadkom också flera målchanser, men utan att få till det i det avgörande läget.

I 82:a minuten punkterade Lisa Arnell matchen, genom att göra 2-0. Arnell blev frispelad efter en crosspassning från vänster över backlinjen. Gideonsbergs utmärkta målvakt Jessica Höglander, som annars stått för flera bra räddningar kunde inte göra något åt målet.

I Gideonsberg utmärkte sig förutom Jessica Höglander även Jennifer Forsman och Emma Salmi med distinkt försvarsspel, Nicole Modin och Ella Liljebäck, som skapade flera möjligheter efter att ha blivit inbytt i 52:a minuten.
I hemmalaget extra cred till målskytten Lisa Arnell, Lisen Åkerlund för pondus i försvarsspelet, Lisa Björkvik som låg bakom många av hemmalagets målchanser, samt Ida Garamvölgyi.

Text: Thomas Nilsson