Vilken kväll! Vilken stämning! Vilken seger!

Att USA tidigare haft ett både spelmässigt och mentalt övertag på Sverige syntes inte i den sista gruppspelsmatchen i Tysklands-VM. Blågult slog världsettorna för första gången i mästerskapssammanhang med inspirerat spel, satte hårt-mot-hårt i duellerna och fick flera gånger utdelning när man var steget före i offensiven.

Sara Thunebro var först ut i den mixade zonen efter den övertygande insatsen.

Ytterbacken som gjorde en utmärkt insats för att hindra USA på sin kant och dessutom klev fram och dirigerade en del uppspel hyllade alla spelare som slet till sig segern trots en hel del press från USA i andra halvlek.
- Det var en jättebra stämning och vi gör en laginsats igen. Målen räknas ju, vi gjorde två och de gör ett, konstaterade hon.

I det svenska laget verkar den goda stämningen byggts upp i takt med att man löst uppgifterna och vunnit de inledande gruppspelsmatcherna med uddamålet.
Inte ens den på förhand svåraste motståndaren USA kunde ändra på faktumet att landslaget har hittat rätt i samarbetet - på och utanför plan.
- Vi har en god stämning i laget, vi har jävligt roligt ihop och gör det tillsammans inne på plan, sade Sara Thunebro som precis som lagkamraterna tog för sig rejält - redan från start.

- Vi gick ut för att vinna matchen självklart, vi vet att USA är ett bra lag och de skapar otroligt många chanser.

Vad är det som gör att ni kan vinna matchen?
- Att vi håller tight och gör det trångt för dem så att de inte får ytorna att spela det aggressiva spelet som de gör fysiskt. Kanske skulle de kunna vara lite starkare om det hade blivit kampspel. Vi försöker rulla bollen och också göra bra omställningar som vi är starka på med de snabba forwards vi har.

Efter att Brasilien spelat hem grupp D med full pott och Australien knäckt Norge i kampen om andraplatsen blir det just Australien som står för motståndet i kvartsfinalen på söndag. Glädjeruset efter matchen var alldeles för tidigt för spekulationer om det som väntar.
- Jag säger som jag har gjort från början att alla lag är bra i VM, kul va, sade Sara Thunebro.

Australien har en av de yngsta startelvorna i VM, hur tar ni er an dem?
- Jag känner mig jävligt ung idag idag, det spelar ingen roll hur gamla de är i Australien, jag tror på mitt lag, avslutade Sara Thunebro den första av många härligt glada svenska intervjuer efter matchen.