Sjögrans halsont enda orosmolnet

Efter en natt med glädje och mycket tankar efter vinsten mot USA plus en resdag igår var landslaget tillbaka i Augsburg och tillbaka i träning på fredagsförmiddagen. Visserligen kunde inte alla medverka men i fyra av fem fall handlade det om planerad vila.

- Therese Sjögran fick ont i halsen när vi reste igår, säger landslagsläkaren Per Lindblom.

Han har haft en lugn Tysklandsresa hittills. Precis som hela förberedelsetiden har mästerskapet också varit utan ingrepp, behandlingar och skadetillfällen för svensk del. I det avseendet skiljer sig detta mästerskapet från flera tidigare.

Therese Sjögrans halsont var det enda nya som framkom i hans rapport. Under tiden som media fick tillfälle att intervjua spelarna lät Sjögrans röst ansträngd, men någon risk inför kvartsfinalen föreligger inte.
- Hon mår mycket bättre idag, jag räknar med att Therese är igång som vanligt imorgon.

Per Lindblom inkluderade också de andra fyra spelarna i prognosen för träningsklart imorgon.

Mittfältsduon Lisa Dahlkvist och Nilla Fischer tog det lugnt med tanke på krampkänningarna under USA-matchen medan Lotta Schelin stod över med tanke på ljumsken.
- Det är ingenting och vi vill inte riskera att det ska bli något heller.

Slutligen pausade också Linda Forsberg som sedan tidigare går på individuellt träningsschema efter problem med högerknäet och operation.
- Det spökar också litegrann, men vilan var planerad. Hon har ju spelat för fullt i alla matcher och knäet har klarat sig över förväntan, avslutar Per Lindblom.