Sara Thunebro ska stoppa Australiens toppskytt

Kvartsfinalen närmar sig. Ytterligare framtidsutsikter säger att Sverige vid vinst lär möta Tyskland i semifinalen. En match på en fullsatt arena att se fram emot - inte minst för Tysklands-proffset Sara Thunebro.

- Det är inget jag tänker på hela tiden men före VM sade jag att min dröm skulle vara att spela i Frankfurt där jag bor, säger hon.

I klubblaget FFC Frankfurt har Sara Thunebro redan hunnit med två säsongen och någon månad före VM-starten skrev hon på för ytterligare två.

När det gäller VM i Tyskland har hon varit stabil på vänsterkanten, följt med framåt när möjlighet funnits och stått för ett avgörande ingripande på mållinjen, nicken som förhindrade mål för Nordkorea.

Precis som resten av försvarsspelarna har hon lyft sig i takt med att motståndet hårdnat och hittat rätt i duellerna.

På söndagen väntas utmaningen komma ifrån Kyah Simon, dubbel målskytt mot Norge och vinnare av skytteligan i Australiens W-league förra säsongen. Snabbfotade Lisa De Vanna har också en nyckelroll i Australiens anfall - men det är mer än fart som krävs för att överlista den svenska backlinjen.
- Visst kan man mäta snabbheten över 30 meter men det handlar också om att ha rätt positioner, spela smart och täcka upp för varandra, understryker Sara Thunebro.

Kvartsfinalen avgörs som vanligt med förlängning och straffar om oavgjort resultat gäller vid full tid.

Men för Sara Thunebro gäller framförallt att hålla sig på topp under effektiv tid. Hon tror inte att hon lär finnas med bland de fem som lagledningen valt ut till eventuella straffläggare.
- Jag håller mig som åskådare, det finns andra som gör det bättre.

Mark 2011-07-11 17:58

"Mat 13:9."