- Japan och Frankrike är VMs bästa lag

Linköpings FCs tränare Jörgen Petersson ingick i observatörsgrupp och såg några av VMs inledande matcher på plats i Tyskland. - För mig är Japan och Frankrike de bästa lagen, säger Jörgen.

- Frankrike spelade ut USA.
Han såg två av Japans inledande matcher och hade som uppgift att särskilt studera lagets n:r 3 Azusa Iwashimizu.
Fr
Hade Sverige vunnit om man hade spelat annorlunda mot Japan?
- Om vi förlorat med 4-4-2-uppställning hade det också varit fel, nej skillnaden på den här nivån är att a l l a måste prestera på max. Det har man sagt före VM och under VM. Det är inte tomma ord. Nu skedde inte så mot Japan och då kan det gå som det gjorde.

Tror du att luften har gått ur det svenska laget och att det inte finns kraft bakom talet om att ge järnet och viljan att vinna brons när man kommer ut på plan mot Frankrike?
- . Det blir ett spel som passar oss bättre än det japanska. Passningstempot blir inte lika högt. Vi kommer att få se svenska djupledsbollar och förhoppningsvis känna igen spelet som i de bästa perioderna mot USA och Australien.

Hur ska man värdera Sveriges insats så här långt i VM?
- Det är många i och utanför landslagstruppen som deppat efter förlusten mot Japan. Oavsett hur det går mot Frankrike kan väl ingen som tvivlade på att Sverige skulle gå vidare ens från gruppen säga att det är ett misslyckande att ha kvalificerat sig till OS och spela om medalj i VM, säger Jörgen Petersson.