Dalsjöfors - Vittsjö 1-1

Allsvenskorna fick halv revansch för träningsmatchförlusten i Skåne i början av april, den slutade 1-0 till Vittsjö. Så började även returmötet på Borås Arena men i sista minuten kvitterade Mimmi Löfwenius till 1-1.

Halva premiärsäsongen i Damallsvenskan har kantats av förluster för Dalsjöfors men tränare Joakim Carlsson ser en ljusning.
- Vi vågade spela runt bollen inom laget och inte bara rensa undan. Kantspelet såg lovande ut.
Frida Sjöfors gav Vittsjö ledningen efter bara ett par minuters spel. Söderettan-ledarlagets omställningar var ständiga hot mot Dalsjöfors-målet.
Krista Pace vaktade Vittsjös och tränare Thomas Mårtensson passade på ett testa fyra talanger från närområdet, Julia Lennartsson och Elin Wennerberg, IFK Hässleholm, Linnea Kjellkvist, Glimåkra IF samt My Malmborg, Köpingebro IF.
Frida Sjöfors känns igen från sin tid i Kristianstads DFF och lånades till den här matchen från Älmhults IF.

The Observer 2011-07-17 09:19

Att Dalsjöfors och Vittsjö matchar varandra är intressant på flera sätt. Kanske är de ungefär jämnstarka spelmässigt.

Om D ska undvika nedflyttning krävs nära nog mirakel. Ekonomi och spelarmaterial är väl som vanligt delförklaringar. Man fick (?) ju inte heller byta namn till Borås FC eller liknande för att attrahera mer publik och sponsorer. Det är rätt ödsligt att de D spela på Borås arena. D nutid säger kanske något om Vittsjö framtid?

Inför serien spekulerades det om Öster och Kalmar som segrare i söderettan. Vittsjö som vanligt starka och just nu i rätt klar ledning. Vill man gå upp i allsvenskan? Går det att skapa sådan ekonomi och attrahera spelare? Var finns publiken (visserligen har Vittsjö sin lojala skara liksom Mallbacken, nu i tvåan), men räcker det? Sponsorer?

Så nog har D och V gemensamma nämnare....