Trots allt Frankrikes bästa mästerskap

Efter slutsignalen och 2-1-segern kastade sig de svenska avbytarna in på plan och alla spelare samlades i en ohämmad, blågul glädjeyttring. Matchens blåa lag befann sig däremot i en situation av motgång som behövde bearbetas.

- Det fattades verkligen någonting ídag, sade Bruno Bini.

Lagkaptenen Sandrine Soubeyrand sänkte blicken, andra blickade långt och tomt med vattenflaskorna i mun.

Bland de franska reaktionerna efter matchen var Sonia Bompastors allra starkast.

Ytterbacken som länge tillhörde de bästa med säkra brytningar och väl avvägda framspelningar fick höra burop i varje bollkontakt efter duellen med Josefine Öqvist.

Att svenskan skickades av plan föll inte alla i smaken och Bompastor slängde med grejerna i besvikelse efter slutsignalen.
Bruno Bini hade ändå tröstande ord :
- Jag har gratulerat henne eftersom hon var en fantastisk bra spelare och hur hon hanterade visselkonserten. Det var nästan som en herrpublik, ansåg han.

Inte nog med att Frankrike missade medaljen, redan efter en dryg halvtimme tvingades förbundskaptenen till två byten.

Louisa Necib mötte Annica Svensson knä-mot-knä medan målvakten Berangere Sapowicz skadade sig i samband med det svenska målet, trampade fel i landningen efter den misslyckade, sena utrusningen mot Lotta Schelin.

Inget av fallen gav Bruno Bini något utrymme för att låta spelarna stanna på plan.
- De kunde inte fortsätta spela, läkaren sa att de måste byta.

Frankrike kom till VM stärkta av Olympique Lyonnais framgångar. Efter fjärdeplatsen som trots allt var den bästa placeringen någonsin för "Les Bleues" i ett stort mästerskap ser Bruno Bini positivt på framtiden för damfotbollen.
- Den rör på sig, det kan man nog säga. Media har varit med och vi har fått en massa sympati från åskådarna och befolkningen, sade den franske förbundskaptenen som avslutade med en hyllning till spelarna.

- Vi har fightats in i det sista. Utan att bli alltför arrogant är det en ordinär tränare men ett fantastiskt lag.