Lotta Schelin: - Mina allra bästa månader

Lotta Schelins VM rundades av med en match mot ett försvar bestående av lagkamrater från Lyon. Men även det slutade med succé för turneringens bästa svenska spelare som kom till Tyskland med en toppform som höll.

- De sista två, tre månaderna kan inte vara bättre, sade hon.

Även de välbekanta spelarna från klubblaget fick känna på hur bra, snabb och målmedveten Lotta Schelin är.

Hon började matchen med att stressa Wendie Renard och fortsatte med djupledslöpningar för att störa och ta sig in bakom backlinjen.

Schelin ordnade fram hörnor genom att ligga på och sprang över de franska försvararnas fötter vid misslyckade försök att bryta hennes framfart.

Målet som gav Sverige övertag i matchen bar den vassa anfallarens signum. Väl placerad för bollmottagning från långt håll tog hon sig förbi sin försvarare när bollen kom och satte 1-0 inför - ögonen på en utsåld arena.

Ett utmärkt bidrag i upplösningen på hennes VM-insats. En insats som allra minst räckte till för att bli en av tolv spelare som nominerats till guldbollen.
- Jag är jättenöjd, vet inte vad jag ska säga. Jag har bara känt mig i bra form och är trygg i det. När laget presterar på den nivån är det lätt att spela bra. Jag tycker inte att jag har gjort några insatser som känns dåliga, sade Lotta Schelin och försökte sammanfatta hela VM för egen del.

Efter matchen tog hon sig runt hela planen tillsammans med laget, tog emot applåder och tackade för publikstödet. Franska sympatier dominerade på läktarna men det fanns en svensk klack som kunde jubla ikapp med spelarna och bjuda en föraning av vad som väntar när man kommer hem på måndagen.

Hyllningar i Lotta Schelins hemstad Göteborg.
- Det är Göteborg, de bryr sig, det är skönt.

Vad väntar sen?
- Jag tänker njuta, ta semester i tre veckor och bara ha det gött.