Djurgården utnyttjade Piteås misstag

Piteå IF bjöd på två misstag som Djurgården skoningslöst utnyttjade. Förutom årets första trepoängare på bortaplan innebar dagens seger med 2-0 att Djurgården nu skapat ett rejält glapp neråt i tabellen.

Matchinledningen blev som förväntad. Djurgården backade hem och Piteå tilläts vara spelförande. Hemmalagets försök att locka upp gästerna i banan lyckades aldrig. Istället följde Djurgården tålmodigt sin matchplan till punkt och pricka - att hålla ihop laget och inte bjuda på något bakåt.

Båda målen tillkom efter två misstag från Piteås sida som Djurgården skoningslöst utnyttjade. I matchminut 27 sköt Faith Ikidi bollen på Sara Eliasson varpå bollen studsade fram till Emma Lundh. Helt fri med Stephanie Labbé placerade hon säkert bollen i mål.
Tio minuter senare bjöd hemmalaget på nästa misstag och Dóra María Lárusdóttir fick öppen gata på sin kant som, istället för att skjuta, valde hon att frispela Mia Jalkerud vid bortre stolpen.

  • Jag tycker vi jobbar ihop till målen. Även mål som görs efter misstag räknas, poänterade Kristian Kinnunen, Djurgårdens matchcoach i avstängde Patrik Eklöfs frånvaro.

Av förklarliga skäl var man i hemmalaget allt annat än nöjda med första halvlek.
- Det var mycket mittfältsgegga och mängder av bortslagna bollar, analyserade PIF-tränaren Peter Grundström.
- I första halvlek får vi aldrig fast bollen på deras planhalva. Dessutom var det trångt och svårspelat på mittfältet, tyckte Piteås lagkapten Josefin Johansson.

För att skapa ett bättre tryck framåt möblerade PIF om i laget till andra halvlek. Bland annat flyttades Faith Ikidi upp till mittfältet. Även om laget blev spetsigare kom man aldrig närmare än Viktoria Forsmarks läge där hon missade bollen mindre än en meter från mållinjen.

  • Tyvärr lyckas vi inte sätta det läget och därigenom få ny energi till laget. Överlag tycker jag att vi kändes trötta idag. Tyvärr var vi inte noggranna och Djurgården är bra, det gör att vi blir straffade, summerade Peter Grundström.

I och med segern tog Djurgården sin första seger på bortaplan och målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir strålade på presskonferensen.
- Vi visste att det skulle bli svårt att slå Piteå. Personligen tycker jag att vi presterar årets bästa försvarsspel och det avgjorde.

Nästa helg möts lagen igen och Piteå IF är revanschsuget.
- Till nästa match ska vi bli bättre, avslutade Peter Grundström.

DIFDAMsaman 2011-08-05 22:15

nån ting händer det är något skumt på gång men våra vänner dom krossas dagen lång och dom finns i träsket här om kring vill du vinna en match så ring här kommer pif och puff är så dåliga här kommer pif och puff varje gång nu här kommer världens sämsta fotbolls patrull som losar matchen för din din skull

DIFDAMsaman 2011-08-05 22:15

bara den där lerna läger ner att knäka näsben på folk