Tölös andra seger lyfter från botten

Tölö IF hade inte vunnit någon match sedan i slutet av maj däremot radat uppinte mindre än sex oavgjorda och det såg ut att bli en sjunde i bortamatchen mot Sils IF. Men Tölö lyckades säkra 3-2-segern trots lång tilläggstid.
Antonia Pettersons viktiga 2-1 mål för Tölö IF. FOTO: Jan Andersson.

- Vi hade fyra frilägen i första halvlek. det kändes som att det var vår match, säger Sils IFs tränare Roland Karlsson.
Caroline Olsson avslutade ett fint anfall med 1-0 efter en kvart. Sil var mycket närmare att göra nästa mål än att Julia Wahlberg skulle kvittera efter 36 minuter. Julia (f95) var en av Tölös bästa spelare, gjorde ett och passade till 3-1-målet.
En kvart in på andra halvlek gav Antonia Pettersson Tölö ledningen med 2-1 när hon först lobbade över Sil-målvakten Jenny Gustafsson och sedan mötte bollen bakom och lade den i tomt mål.glad.jpg
3-1-målet kom också efter friläge för Mimmi Asperot
Sil pressade och i 87:e minuten reducerade Caroline Olsson till 3-2 och under tilläggstiden hängde kvitteringen i luften.
- Trots förlusten var det länge sedan vi spelade så positivt som nu, löpningarna var många fler än tidigare. Våra frilägen var bättre än Tölös, säger Sils IFs tränare Roland Karlsson.
Lisbeth Baecklund var tillbaka i Tölös mål och det.
- Louise Högrell gjorde en bra insats i vår förra match och det känns bra att ha två så bra målvakter, säger Tölö IFs tränare Martin Skogman.
Tölö fick de tre poängen som skiljer till trion under nedflyttningsstrecket där där Sils IF är ett av lagen.

LILLA BILDEN: Tölö-glädje efter årets andra trepoängare. FOTO: Jan Andersson.

AttachmentSize
glad.jpg10.16 KB