Vittsjö vann tät seriefinal

248 personer trotsade regnet för att se seriefinalen i Söderettan mellan QBIK och Vittsjö GIK på Tingvalla IP i Karlstad. Matchen slutade 2-0 till gästerna som nu kan börja räkna ner till när serisegern säkras.

Redan efter 45 sekunder fick QBIK sin första chans via en hörna. Denna blev dock resultatlös, men hemmalaget behöll ett litet övertag. Vittsjö kom dock in i matchen mer och mer, och i den 12:e minuten kunde gästerna ta ledningen med 1-0 genom Sofie Andersson. En hörna för karlstadslaget lite senare kunde ha resulterat i en kvittering, men bollen strök precis över målribban. I den 24:e minuten blev hemmamålvakten Maria Yatrakis totalt grundlurad av gästerna, men bollen gick längs mållinjen och ut.

I den 67:e minuten får Stina Björkström i QBIK på en riktig rökare efter en frispark nära gästerna målgård. Hon träffar klockrent ribban, och bollen går över i stället för in. Och nu tar hemmalaget över matchen. Men så i den 83:e minuten punkterar Vittsjö matchen genom att göra 2-0 via en hörna. Målet gjordes återigen av Sofie Andersson. Båda lagen förde matchen under olika perioder av matchen. De skapade många chanser men försvarade sig mycket bra. Till matchens lirare valdes för Vittsjö Sofie Andersson och för hemmalaget Linda Nöjd.

– En härlig match där det händer mycket, säger Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö lyriskt. Vi möter ett duktigt lag, men vår backlinje med Johanna Rosén i spetsen är så bra. Johanna är drottning i dag! Vi hade ett stort tålamod i första halvlek, men i andra blir det lite stressigt.

Thomas Mårtensson tar dock inte ut seriesegern i förskott.
- Det är inte klart än att vi går upp, vi har 12 poäng och bättre målskillnad ner till QBIK och tio poäng till Öster. Det är en bra summa inför de åtta sista omgångarna.

– Skitsurt att förlora, men vi förlorar mot ett bra lag, säger Linda Nöjd i QBIK. I första halvlek är vi för passiva men vi höjer oss i den andra. Vittsjö är helt klart ett bättre lag. Och vi behöver jobba på att orka hålla matcherna. De kör inte över oss i alla fall, så det är helt klart lovande för oss inför slutomgångarna.

Text: AnnaKarin Johansson