Reducerat IFK Kalmar tog poäng mot Öster

Resten av matchen som följde efter de inledande åtta minuterna hade IFK Kalmar en spelare mindre på plan än Öster i Söderettans Smålands-derby som slutade 2-2.

Mami Ndiaye satsade på att nå före Öster-målvakten Madeleine Wakt men med dobbarna före och domare Jenny Palmqvist tvekade inte en sekund att dra upp det röda kortet. Lyckligtvis skadade sig inte Madeleine Wakt.

IFK Kalmar tog trots det numerära underläget ledningen efter drygt en halvtimme genom Lina Bertilsson med ett skott utifrån.
Sara Wiman hann kvittera för halvtid.
Öster är hade tre raka segrar bakom sig. IFK Kalmar blev först att spräcka Madeleine Wakts nolla. Det skulle bli ytterligare ett hemmamål så sent som i den 81:a minuten när Linnéa Johansson gjorde 2-1.
- Men vi lyckades inte knyta till säcken, konstaterade IFK Kalmars tränare Lars Svensson efter att Ida Rohman kvitterat till 2-2 i 86:e minuten.
IFK Kalmars spel var lugnt och utan stress.
- Vi gjorde en riktigt bra match, säger Lars Svensson och framhåller lagets centrala mittfältare Ewa Thunberg och Lina Bertilsson samt inbytta Cassandra Olofsson.

- Vi vann träningsmatchen tidigt i våras med 4-1, förlorade förra seriematchen med 1-2 så det var kanske logiskt att det skulle bli 2-2 nu. Vi lyfte och vann andra halvlek, fick kämpa ordentligt, men jag tycker vi förtjänade poängen, säger Östers tränare Marie Bengtsson.
- Särskilt roligt för inbytta Ida Rohman att göra mål i sin comeback efter lång skadefrånvaro, och likaså för inbytta Camilla Ronström. Sanna Svensson övertygade också i backlinjen.