Jitex snodde poäng av Piteå

Matchen mellan Piteå och Jitex slutade 1-1 efter att Jitex gjort mål i allra sista sekunden. På presskonferens efter matchen handlade mycket om domarens agerande vid kvitteringsmålet i slutet

Det var ett under andra halvlek mycket pressat Jitex som kunde andas ut efter det viktiga målet som gjordes av Fridolina Rölfö efter en hörna. Ett mål som först verkade dömas bort som offside men där domaren efter ny konsultation med assisterande till slut tilldömde Jitex målet som innebar kvittering och delad poäng.

Piteås tränare Peter Grundström rasade över domslutet.
– Domaren är velig, först dömer hon offside efter att ha pratar med assisterande domaren. Sen går hon tillbaka och pratar med assisterande igen och ändrar därefter domslutet till mål. Det känns faktiskt som om vi drabbas av såna här domslut oftare än andra och helt klart känns det som om vi blev bestulna på trepoängaren av domaren, säger han.

Hans Prytz, Jitex tränare vill egentligen inte kommentera matchfunktionärernas insats.
– Nej, men jag tycker att lagen i serien förtjänar bättre matchfunktionärer.

Du måste vara nöjd med att ni lyckades kvittera och få med er en poäng hem.
–Ja, det är jag absolut men inte mer än nöjd. Vi får åka hem och ta oss en funderare för det känns som om vi har en hel det att jobba med.

Jitex hade ett klart spelövertag i första halvlek och ett par farligheter som man inte klarar att förvalta. Annica Sjölund som gjort 10 mål i årets Damallsvenska låg bakom mycket och Stephanie Labbé i Piteåmålet gjorde flera räddningar av hög klass.
Den allra bästa chansen hade Annica Sjölund som med cirka fem minuter kvar av första halvlek rundade målvakten Stephanie Labbé men samtidigt kom för långt ut så vinkeln mot mål blev för dålig. På den efterföljande skottchansen hann piteåbackar rensa undan.

Det skulle bli omvänt förhållande i andra halvlek när Piteå kom ut som ett mycket mer aggressivt lag och började föra spelet.
– Första halvlek gick klart till Jitex, mycket beroende på alla halvskador vi åkte på och tvingades plåstra om spelare. I andra i fick vi grepp om spelet och när vår defensiv började fungera klarade vi att ställa om snabbare. Vårt försvarsspel var bra i dag, tyvärr kan jag inte säga det samma om det offensiva spelet som har mer att önska. Vi borde förstås själva ha punkterat matchen och gjort mer än ett mål, chanserna fanns men vi hade inte skärpan i avsluten, säger Peter Grundström till damfotboll.com.
I den 79:onde minuten gav June Pedersen Piteå ledningen med 1-0 när hon på ett fint djupledspass av Victoria Forsmark drog på ett skott från straffområdslinjen helt utan chans för Jenny Olsson i målet.

Med bara fyra minuter kvar att spela dundrade Kanadensiskan Melissa Tancredi en boll i stolpen och en stund efter hade Jitex Fridolina Rolfö en bra chans att kvittera men Stephanie Labbé tippade bollen över.
Matchen var intensiv mot slutet och Piteå såg ut att gå mot en trepoängare men det blev inte så då Fridolina Rolfö i matchens sista sekund lyckades slå in en retur på en hörna och ordna kvittering i den tredje övertidsminuten.
– Jag är djupt tacksam över Piteås oförmåga att göra mål på sina chanser, säger Hans Prytz.

De 1862 i publiken är nog inte lika glada.

Karl-Henry Johansson 2011-08-28 18:19

Varför skall man envisas med att ha kvinnliga domare i damallsvenskan. Hon som dömde matchen i dag mellan Piteå IF och Jitex borde inte ens få döma div 3 damer. Så dålig var hon !!!!!
Missade flera gula kort på Jitexspelare i första halvlek, en solklar straff för Piteå, plus den avgörande matchsituationen där hon först dömer mål, sen offside och sen mål igen SKANDAL!!!!!!!!
Och det här var andra gången Piteå IF råkade ut för denna skandaldomare.
Tillsätt kvalificerade domare även på dammatcher vilket innebär att matcherna borde dömas av manliga och någon enstaka kvinnlig kompetent domare .