Kalmar- spelare klar för Kristianstad

Efter många turer är det nu äntligen klart. Lisa Petersson, f-92, lämnar IFK Kalmar i Söderettan för spel med Kristianstads DFF i Damallsvenskan. Hon blir spelklar den 1 september, och är således tillgänglig för höstens resterande matcher.
Lisa Petersson.

Lisa Petersson har Lindsdals IF som moderklubb, men har de senaste säsongerna tillhört och spelat med IFK Kalmar i Söderettan. Förutom hennes klubbtillhörighet har Lisa även representerat Sverige i F92-landslaget. Hon har spelat 16 F17-landskamper och två landskamper med F18-landslaget så sent som 2010.
Det var många turer bakom övergången till KDFF, dels tog det tid innan KDFF och IFK Kalmar var överens om övergången,dels berodde det också på Lisas hälsotillstånd. Dåliga levervärden gjorde att hon blev inlagd på sjukhus och det var länge oklart när Lisa skulle bli friskförklarad.
Friskförklarad blev hon, och i samma veva kom processen med övergången till KDFF till ett avslut. Lisa har redan börjat träna med KDFF:s A-trupp och debuterar i helgen när KDFF:s lag som ligger tvåa i Svenska Spel F17-serien södra möter QBIK hemma på Vilans IP.

Klubbchef Pierre Persson är tillfreds med värvningen av Lisa Petersson:
- Vi tror jättemycket på Lisa och har därför kommit överens om ett kontrakt som gäller över denna och nästa säsong till att börja med

Lisa själv är lättad av att övergången nu är klar.
- Det är jätteskönt att allting är klart nu och jag ska spela redan på lördag med i Flickallsvenskan. Men mitt mål är såklart att ta en plats i Damallsvenskan.
På frågan om Lisa är fullt frisk och om hon kan gå för fullt svarar hon:
- Jag får gå för fullt, men jag kan bli lite tröttare än vanligt. Jag har inte spelat någon match sedan juni nu, men det är bara att jobba sig tillbaka.