Hoppet har tänts för Sil

Sils IF har haft en del tuffa matcher på senaste tiden, men förra veckan släppte det när laget tog hem tre poäng mot Södra Sandby IF på bortaplan. På lördagen kan Sil-tjejerna kliva in på matcharenan med ökat självförtroende när man ställs emot QBIK på hemmaplan. Tabelltrean QBIKs nya tränare fick göra ett snabbt inhopp sedan de tidigare tvingats sluta.

Tjejerna i Sils IF visade att de ville vara med och slåss i tabellen när de besegrade Södra Sandby den 27 augusti, en match som för tränare Roland Karlsson och laget var oehört viktig att vinna för att ha möjligheten att fortsätta klättra uppåt.
- Om vi inte hade tagit tre poäng hade vi sannolikt inte varit med alls. Nu fick vi en skjuts uppåt men det är fortfarande 18 poäng kvar att spela om, säger Roland Karlsson.
- Det känns bra. Vi har fått lite luft under vingarna nu

Hur är känslan i laget just nu?
- Självförtroendet pekar uppåt. Vi slarvade mycket med boll förut och fick inte med oss den. Därför känns det bättre när man faktiskt får med sig bollen och en vinsts.

Taktiken kommer vi att känna igen från Sils IFs sida, menar Roland så det är viktigt för laget att vinna matcherna som är kvar.
- Om vi gör det så hoppas jag att de andra lagen kan hjälpa oss.

Sedan förra helgens match mot IFK Norrköping DFK, som förblev mållös för respektive lag, har QBIK fått ordna om i tränargruppen. Lisa Mellberg, f.d spelare i Qbik och Jitex BK, fick hoppa in som hastigast som tränare medan klubben letar efterträdare. Hur känns det att få hoppa in så här mitt under säsongen?
- Vi har en bra känsla i laget. Tjejerna är professionella och har inte lagt någon större vikt vid det som har hänt, säger Lisa Mellberg.
- Nu har det gått en vecka och vi har tränat på. Det är inga problem. Det är så här i fotboll att tränare tvingas sluta, men tjejerna är professionella och har inte lagt någon större vikt vid det. Vi har tränat som vanligt.

På lördagen väntar bortamöte mot Sils IF på Silbohof, en match som Lisa tror kan gå bra trots att QBIK har en ganska tunn trupp att använda sig av med några frågetecken på spelare.
- Jag hoppas att vi kan ställa upp med samma lag som förra veckan. Tjejerna är laddade och jag tror att det kan gå bra.

Sils IF ligger för närvarande näst sist i tabellen med 12 poäng mot QBIKs 29 poäng och tredjeplats. Detta anser inte Lisa Mellberg påverkar QBIK-tjejerna överhuvudtaget, då lagets mål är att landa på en andra plats under hösten.
- Vi har nyligen bytt spelsystem och är inte riktigt vana vid det än, men vi ska försöka få fler spelare i anfall och göra fler mål. Vi går in för att vinna.

Text: Tone Westerlund

Taggar: ,