Tennissiffror för QBIK i Sil

Det blev förlust med stora siffror för Sils IF när man tog emot QBIK på lördagen. Karlstads-tjejerna hade matchen från start, ledde med 3-0 i halvtid och det stod 6-0 vid slutsignalen.

- Vi spelar en riktigt fin fotboll, jag är stolt över tjejerna som gör en jättebra match. Bollarna bara rullade in, säger QBIKs vikarierande tränare Lisa Mellberg.

- Vi började bra de första 20-25 minutrarna men sedan tog vi ett felbeslut och strax före 0-1-målet skadade sig Frida Öberg som vi måste ersätta med Caroline Olsson. Vi fick fler skadade under matchen och då fungerar det inte, säger Sils IFs tränare Roland Karlsson.

Han tycker med rätta att 0-6 är en lite väl stora siffror och menar att hälften hade varit okej.
- Vi får helt enkelt läka såren och låta några spelare som varit borta ett tag få träna lite mer och komma tillbaka till nästa match, vi vågade inte ta dem redan nu.

Tvärtom såg det ut för gästande QBIK som tog tag i matchen från start och lyckades sätta ledningsmålet i den 30:e matchminuten.
- Vi hade mycket folk i anfallen och spelade dessutom med två forwards som vi fick med i spelet. Det fungerade bra mellan dem, säger Lisa Mellberg.
Hur var känslan i laget under matchen?
- Jättebra. Tjejerna peppade varandra och tog tag i det själva. Matchen var vår från början till slut.

QBIK svarade för några fina mål där laget fick göra det man är bra på, att spela upp på kanterna och skapa inlägg till målchanser.
- Vi har tränat mycket på att spela så här. När det kommer mycket folk och djupledsbollar i mitten, då är vi bra.

För Sils IF blev det aldrig någon kvittering men Roland Karlsson menar att laget aldrig var utan chanser
- Målen rullade in efter individuella misstag av oss. Vi kunde ha gjort något mål men fick inte dit dem.

Lisa Mellberg är stolt över sitt QBIK och menar att hela laget gjorde bra ifrån sig, men att Stina Björkström som stod för såväl mål som assist var värd en extra utmärkelse.
- Sedan är det kul att både Julia Spetsmark och Johanna Larsson på topp samarbetar bra tillsammans.

Johanna Larsson och Julia Spetzmark gjorde båda två mål vardera i matchen, var sitt i vardera halvlek, Stina Björkström och Robyn Decker var sitt.

I Sils IF vill Roland Karlsson framhäva lagets nummer 3, Josefine Bridholm.
- Josefine gjorde en bra match idag, hon är värd att lyfta fram.

Taggar: ,