Säker Eskilstuna-seger i Kalmar

Eskilstuna United får med sig tre poäng mot IFK Kalmar när laget vann lördagens bortamatch på Gröndals IP med 5-2. Trots det var det Kalmar som sent i första halvlek tog ledningen med 1-0.

- Vi gör en ganska bra match och spelar bättre i andra halvlek men även första halvlek är klart godkänd, säger Eskilstuna Uniteds tränare Viktor Eriksson.

- Det var en tuff match för oss. Vi spelade bra i första halvlek och ledde med 1-0. Sedan kom Eskilstuna United ut och gör en bra andra halvlek. Det bär emot oss och vi har några tillfällen som inte riktigt gå vår väg, säger IFK Kalmars tränare Lars Svensson.

I 52:a matchminuten kom kvitteringen för Eskilstuna när Ashleigh Gunning gjorde 1-1 bakom Lovisa Johansson. Gunning hjälpte även till att utöka till ledning med 2-1.
- De har farliga mål. Amerikanskan Gunning är duktig, en riktig klasspelare, säger Kalmar-tränaren.

- Vi klarade inte att försvara oss som vi borde.

Felicia Karlsson utökade ledningen för Eskilstuna med 1-3 i den 70:e minuten, men IFK Kalmar reducerade ganska snart ställningen till 2-3 genom Linnea Johansson. Det hjälpte dock inte när Eskilstunas Elena Sadiku ökade till 2-4 och 2-5 när det bara var fem minuter kvar av ordinarie matchtid.
- Vi gör ganska bra fotbollsmål. Felicia Karlsson nickar in sitt nickmål, noterar Viktor Eriksson.

Hur var känslan i laget under matchen?
- Vi var överens i halvtid att den första halvleken var okej och hade en tydlig idé om hur vi ville spela den andra halvleken.

Kalmar fick det allt svårare att hänga med i andra halvlek när Eskilstuna drog iväg, Lars Svensson känner sig missnöjd med matchen i stort och förklarar att hans lag helt enkelt inte räckte till.
- Det får väl betecknas som en lagkollaps i andra halvlek. Alla spelare kan bättre än så här.Det kändes bra i första halvlek men i andra tappar vi taget. Vi hade en 30-minutersperiod där vi inte fick till det. Mentalt orkade vi sedan inte komma ikapp.