Vittsjö GIK defilerar mot seriesegern

Vittsjö GIK tog emot Hovås Billdal inför 317 åskådare och bland åskådarna fanns förra Sky Blue FC- spelaren Therese Sjögran som var där för att titta på forna lagkamrat Carolyn Blank som debuterade i Vittsjö-tröjan som mittback. Publiken fick se en ny Emma Sjödahl i Johanna Andersson som gjorde en riktigt bra första halvlek. Vittsjö vann med 5-2.

Vittsjös första målchans kom redan efter knappt en minut. På ett skott ifrån Sofie Andersson reflexräddade Susanne Nilsson i Hovås-Billdalmålet. Tre minuter senare drog Sofie Andersson igång ett fint anfall på högerkanten spelade bollen in till Johanna Andersson som satte 1-0 i 4:e minuten till höger om Susanne. Två minuter senare fick en Hovås spelare på ett bra skott som Krista Pace i Vittsjös mål fick tippa till hörna.
I 12:e minuten utökade Vittsjö sin ledning till 2-0 genom Sofie Andersson, som enkelt slog in bollen i mål. Två minuter senare reducerade Hovås Billdal till 2-1 genom Matilda Östergaard som först sköt bollen i högra stolpen innan den gick i mål.
3-1 kom i 37:e minuten då matchens lirare Johanna Andersson sköt bollen över Susanne Nilsson i mål. I slutminuterna av första halvlek igångsatte Vittsjö ett snyggt anfall. Sofie Andersson rundade sin spelare och passade till Johanna Andersson som i sin tur hittade Kirsty Yallop och hon satte 4-1 i 45:e minuten.johanna.jpg

Hovås Billdal fick till ett reduceringsmål i 64:e minuten då Sara Baldebo forcerade in 4-2. Sara skadade sig oturligt nog när hon gjorde sitt mål och fick bäras av plan. I 76:e minuten fick Vittsjö en frispark strax utanför Hovås Billdals straffområde. Kirsty Yallop sköt, Susanne Nilsson lämnade retur och på den höll sig skyttedrottningen Sofie Andersson framme och nickade in bollen i mål. Detta var Sofie Anderssons första nickmål i Vittsjö-tröjan.
Inbytta Nathalie Nilsson fick lämna planen på bår efter tolv minuters spel. I slutminuten drog Vittsjös målvakt ner en Hovås Billdal-spelare i straffområdet. Domare Linda Bengtström blåste straff. Matilda Östergaard lade den men Krista Pace. Räddade.

Hovås Billdals tränare Denise van Hilst;
- Resultatet är inte rättvisande. Vi presterade en bra fotboll men har svårt att vänja sig mot deras långa bollar. De är hetare i straffområdet än vad vi är. Vi försöker spela en attraktiv fotboll efter marken och att etablera ett sådant spel tar tid
-
Vittsjö GIKs tränare Thomas Mårtensson:
- I första halvlek har vi ett bra initiativ när det gäller första och andra bollar. Vi vinner mycket och spelar enkelt. Ju längre serien har gått desto modigare har vi blivit när det gäller att hålla i bollen. Sedan har vi en bra motor när det gäller., Vlora Bajraktaraj, Kirsty Yallop och Sandra Adolfsson. I första halvlek har vi Sofie Andersson som ett ständigt hot. Vi skapar väldigt mycket på våra sex målchanser och får utdelning på fyra av dem. I andra halvlek blir det mer ett ställningskrig. Apropå Therese Sjögran som var och tittade på matchen är Sandra Adolfsson väldigt lik henne i spelsättet.

Text: Anders Bystedt

BILDEN: Vittsjös GIKs Johanna Andersson som gjorde en stormatch. FOTO: Andeers Bystedt.

AttachmentSize
johanna.jpg11.4 KB