LdB FC Malmö ryckte med Seger-mål

Djurgården bjöd på bra spel och fram tills LdB FC vänt underläge till 2-1-ledning, som blev slutresultat, såg det riktigt lovande ut. Caroline Seger nickade in LdB FC Malmös Seger-mål.

Djurgården fick den inledning som matchen krävde, ett ledningsmål efter 20 minuter av Renée Slegers på ett fint högerinlägg av Sofie Nilsson. Tyvärr för Renée blev hon senare skadad och utburen på bår, men det lär inte vara vad många fruktade - korsband.

Sara Björk Gunnarsdottir kvitterade sju minuter senare efter väggspel med Katrin Veje.
Manon Melis kom inte till och alla andra avslut stoppades av den utmärkta målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir som räddade kvar Djurgården i matchen. Men hela backlinjen med Sofia Nilsson, Caroline Sjöblom, Katrin Jonsdottir och Freja Hellenberg stod upp väl mot de meriterade motståndarna vars snabba passningsspel stoppades upp där.
Det var litet amerikansk touch över LdB FC Malmös mål.
- Chippa, ropade Caroline Seger ut till Therese Sjögran, som precisionslyfte bollen in framför mål för Caroline att sätta pannan till.
- Tidigare har vi haft svårt att behålla bollen när vi kommit så långt och bättre att vi lyckas med det än om vi inte kommer till skott, sade LdB FC Malmös tränare Martin Sjögren.
Djurgårdens tränare Patrik Eklöf beklagar att Renée Slegers måste utgå så tidigt. Ersättaren Emma Lundh skulle komma in men först senare i matchen.