Vittsjö GIK blev klart för Damallsvenskan!

Hade Vittsjö GIKs ledning anat att laget skulle få hjälp av Tölö IF som besegrade jagande Öster och därmed gav skånskorna ett ointagligt föresprång till serieseger trots "bara" 1-1 mot IFK Norrköping på bortaplan. Guldhattarna fanns i alla fall snabbt på plats.
Vittsjö GIK 2011 års vinnare i Söderettan.

. De 132 åskådarna på Nya Parken fick bevittna hur glädjerusiga Vittsjö-spelare duschade varandra i champagne.
I matchen som föregick firandet tog IFK Norrköpings DFK ledningen genom Lovisa Ederström i 38:e minuten på ett inlägg som nickades ner till Lovisa som placerade bollen i mål.

Vittsjö hade för dagen inte många bra lägen, men i 85:e minuten kom kvitteringen då Kirstie Yallop spelade in bollen i straffområdet till Sofie Andersson som klippte till på ett tillslag och fick se bollen gå i mål.

IFK Norrköping DFK:s tränare Kent Hellstöm:
- Vi håller spelet högt uppe riktigt bra och störde Vittsjö ordentligt. Daniela Di Luca i backlinjen var extra bra.

Thomas Mårtensson som numera kan titulera sig Vittsjö GIKs guldtränare:
- Det var viktigt att hålla vår statistik och nu är siktet att gå igenom Söderettan som obesegrat lag. Norrköping bjöd på bra motstånd och har en stark backlinje. Hemmalaget håller i hop sitt lag bra. Vi hade svårare än vanligt att dyrka upp deras försvar. Med tanke på att Öster förlorade var 1-1- målet oerhört viktigt. Det är bra att det avgjordes snabbt. Matchens lirare Carolyn Blank var mittback idag. Hon är passningssäker och slog inte bort en enda boll.

Rufus 2011-09-10 20:25

Välkommen till aristokratin, Vittsjö! :-)

nissehult 2011-09-10 21:30

Grattis Vittsjö!

Ser framemot tre skånederby nästa år:)
Speciellt mot Kdff blir en riktig höjdare x 2.

The Observer 2011-09-10 21:39

Dagens enklaste? Vad har Vittsjö gemensamt med Lotorp, Ornäs, Holmalund och Dalhem (för att nämna några)?

Jo, självklart minst en säsong i högsta serien!

Grattis Vittsjö! Hoppas ni kan fylla guldhattarna med guldpengar till april 2012!

nissehult 2011-09-11 08:02

Låter bitter. Förstår inte varför.

The Observer 2011-09-11 19:10

Bitter? Que? Moi?

Närå, men när champagnekorkarna slutat smälla och skumpan är urdrucken behövs en säck pengar för att Vittsjö ska bli mer än en ettårig parentes. Gissningsvis pågår redan ett sådant arbete i klubben.

Förutom den för damallsvenskan viktiga betydelsen av att det finns minst ett topplag i varje befokningstät region (läs Stockholm, Göteborg och Malmö) samt Norrlandskusten så är det riktigt häftigt och en del av fotbollens själ att ett "litet" lag med god fotbollskultur kan hävda sig!

Jag ser fram emot att åka till Vittsjö och se allsvensk fotboll 2012!

Kanske träffar jag nissehult?

nissehult 2011-09-11 22:46

Absolut gör du det! Jo jag förstår hur du menar. Men Thomas Mårtensson (tränarn) & Tanja Pihlblad var med när Kristanstad gick upp i allsvenskan, så de kan nog receptet någerlunda vad som krävs av föreningen för att hålla mer än ett år även om det inte blir lätt. Dessutom har de en del spelare som har spelat i de högsta serierna.

Väl mött både på Vittsjö IP och Vilans IP.