Hovås Billdal det starkare laget

Hovås Billdal besegrade Sils IF med 3-1 och inledde starkast med fint passningsspel trots den blöta gräsmattan, bland annat skapades några farliga hörnor.

I den 13:e matchminuten kom den första riktiga målchansen för H/B då Pernilla Johansson fick till ett bra skott från strax utanför straffområdet som Sils målvakt Annelie Karlsson tvingades tippa till ytterligare en hörna.
Efter detta skapade H/B ytterligare några farliga lägen som bäst en lobb över målvakt strax utanför, frispark i farligt läge precis utanför straffområdet - strax utanför igen....
1-0 kom i den 26:e matchminuten då Amanda Svensson startade en 40-meters löpning på vänsterkanten innan inlägget letade sig in till målskytten Matilda Östergaard.
Sil svarade direkt med ett fint anfall då Ida Johansson blev frispelad och helt ren med H/B målvakt Susanne Nilsson som gjorde en fin räddning.
1-0 i halvlek borde vart något mer mål för H/B som hade förtvivlat svårt att sätta pricken över i på alla chanser man skapade.

Andra halvlek startade med mer jämnt spel, mycket på mittplan och få öppna chanser. H/B fortsatte dominera men Sil skapade några farliga lägen på kontringar. Sils IF spelade ett varierat anfallsspel när man orkade och lyckades hålla bollen inom laget.
I den 62:a minuten kvitterade Sil efter en fin soloprestation av Angelica Bäckström som tog sig förbi både H/B backar och målvakt. - Snyggt!
H/B tog tag i taktpinnen igen och gjorde två mål inom några minuter (69:e och 71:a). 2-1 på straff, Lisa Hagelqvist och 3-1, frispark från långt håll av Mikaela Örtendahl som i röran framför Sils målvakt trycktes in av Hanna Brorsson.
Resultatet speglar matchen väl då Hovås Billdal hade mest boll och skapade många hörnor och bra lägen, Sils IF spelade bra men för korta stunder i matchen.

Micael Berntsson, tränare Hovås Billdal IF
- Tycker vi har kontroll på matchen från start, ja matchen rätt igenom. Lite otur eller dålig skärpa i avsluten. Sil är ett lag med farliga kontringar vilket vi såg idag. Skönt att gå härifrån med tre poäng."

Roland Karlsson, tränare Sils IF
- Vi har några lägen men så mycket mer är det inte. Inte så mycket att säga om resultatet. Hovås Billdal är lite bättre än oss idag. Vi har många skador men vill inte skylla på det. Dom yngre spelarna som kommer in gör det bra så framtiden finns. Hovås Billdal skapar många hörnor på våra misstag. Vi vågar inte spela ut riktigt. Sen är det skit med domarkåren som inte vågar ta egna beslut på plan. Kvalitén på domarna är alldeles för dålig genomgående på denna nivån."

Slutresultat: 3-1

26 min 1-0 Matilda Östergaard
62 min 1-1 Angelica Bäckström
69 min 2-1 Lisa Hagelqvist (straff)
71 min 3-1 Hanna Brorsson