Södra Sandby räddade poäng mot Falköping

Bottenstriden i Söderettan slutade oavgjort 2-2 mellan hemmalaget Södra Sandby IF och gästande Falköpings KIK när lagen möttes på Sandbyvallen under lördagen. - Det känns som en förlust även om vi får en poäng. Men det känns ändå rätt okej, säger Södra Sandby IFs tränare Cliff Lindström.
Stina Stadig, Sandbys första målgörare laddar för skott, FOTO: Ingvar Andersson.

Södra Sandby börjar starkt när Stina Stadig ger hemmalaget ledningen med 1-0 efter tio spelade minuter. Därefter dröjer det till den 28 matchminuten innan inbytta Madelen Janogy kvitterar till 1-1 före halvtid.
- Första halvlek spelar vi en bra fotboll, tyvärr får de 1-1 på straff sedan. I andra halvlek spelar vi ett lite mer ”Hawaii-aktigt” spel, fram och tillbaka, säger Cliff Lindström.

Frida Jansson gav Falköping ledningen drygt en kvart in på andra halvlek. Cathrine Jonsson kvitterade för Södra Sandby i 69:e minuten.

- Det märktes att det var två bottenlag som möttes, man blir lite änglig och vill göra mål.malgladje.jpg

För Falköping gick taktiken inte riktigt vägen, något som tränare Slavko Mijic menar berodde på en otillräcklig hunger efter boll.
- Vi kan prestera mycket mer och bättre än så här.

Slavko menar dock att hans FKIK trots allt fick till ett helt okej spel och klappar särskilt Leigh Jake och Madelen Janogy på axeln. Hos Södra Sandby vill Cliff Lindström föra fram, om någon, lagkapten Therese Andersson som han anser gjorde riktigt bra ifrån sig i lördagens match.
- Annars tycker jag att alla gör en bra match, även de som byts in. Alla gör sitt jobb riktigt bra. Vi har en jämn trupp och alla är med på spelidén.

Södra Sandby fick däremot använda sin tänkta taktik för att skapa sina målchanser.
- Vi jobbar mycket med att spela på kanterna där Falköping är som svagast. Vi lyckades tyvärr inte så bra i andra halvlek men i helhet fungerade det bra. Vi är nöjda, säger Cliff Lindström.

- Vi släppte in deras mål lite väl enkelt, tycker jag. Vi måste spela upp dem i banan. Sedan var det mål på straff också och bollar som behövde hämtas hem, då blir det inte roligt, säger Slavko Milic.

Falköpings KIK hänger än så länge kvar i serietabellen med sina 16 poäng, i botten är det istället Södra Sandby (8 poäng) som ligger rejält dåligt till och trots lördagens oavgjorda match ser Cliff Lindström den som en förlust trots att laget får med sig en poäng till nästa omgång.

- Offensivt har vi ett jättefint spel vid det första målet då vi skapar framåt. Det andra är på hörna. Men vi får en del 3-mot-2- lägen och 4-mot-3-lägen som vi slarvar bort.

LILLA BILDEN: Stina Stadig gratuleras av Therese Andersson efter 1-0.FOTO: Ingvar Andersson

AttachmentSize
malgladje.jpg9.33 KB