Heta känslor och utvisning i Karlstad

Trots en tidig utvisning för QBIK i matchen mot IFK Kalmar, vann hemmalaget till slut med 4 – 1.

I den fjärde minuten fick Kalmar ett friläge, men Maria Yatrakis i hemmalaget räddade en relativt enkel boll. Och två minuter senare fick QBIK ett friläge med gästernas målvakt Lovisa Johansson. Bollen gick dock precis utanför.
I den 13:e minuten tog QBIK ledningen med 1 – 0 genom Julia Spetsmark, som lurade bort Lovisa helt och fick öppet mål. Bara minuten senare fick hemmalaget Robyn Decker målchansutvisad, vilket vållade heta känslor hos QBIK. En kalmarspelare var på väg mot mål, och mötte Robyn precis utanför målgården. Robyn fällde sin motståndare och blev utvisad. Frisparken som Kalmar fick resulterade dock inte i någonting.
I den 27:e minuten kom först Kalmars Amanda Fredriksson i fri med Maria Yatrakis, som lite turligt räddade och några minuter senare kom Mamy Ndiaye fri, men hon sköt precis utanför.
I den 37:e minuten ökade QBIK ut sin ledning till 2 – 0. Målet gjordes av Sofia Falkmar, som nickade bollen i mål efter en hörna av Linda Nöjd. Och i den 46:e minuten ökade QBIK ut ledningen till 3 – 0 genom Stina Björkström.

Fyra minuter in i andra halvleken blev det 4 – 0. Stina Björkström gjorde målet. I den 60:e minuten kom Linnéa Johansson fri framför hemmalagets mål, men hon sköt utanför. Nästa mål dröjde ända tills den 78:e minuten. Då reducerade Kalmar till 4 – 1 genom Emma Arvidsson, som precis hade blivit inbytt. Strax förematchslut var IFK Kalmar ytterst nära att göra självmål, den efterföljande hörnan för QBIK resulterade i ingenting. Bästa spelare i respektive lag varf Julia Spetsmark för hemmalaget och Lina Bertilsson för gästerna.

– Vi är väldigt besvikna, säger Lars Svensson, tränare i IFK Kalmar. Vi lyckades inte alls med vad vi ville göra. Vi startar bra, i de tio första minuterarna dominerar vi. Men vi gör misstag och det straffas vi för. Vi kommer in snett i matchen och får den inte med oss. Det känns absolut inte bra.

– Helt fantastiskt! Utbrister Lisa Mellberg, tränare i QBIK mycket nöjt. Vilken insats av tjejerna! Vi tänder till vid utvisningen, och orkar hålla hela vägen. Vilken fantastisk vinst! Det var en tuff utvisning, det kändes väldigt hårt. Det kanske hellre skulle resultera i en varning, men absolut ingen utvisning eller frispark. Men jag är helt nöjd med matchen och med tjejerna!

Text: AnnaKarin Johansson

Taggar: ,
Grimulv 2011-09-11 23:04

Kanske hellre en varning men absolut ingen utvisning eller frispark... Frågor på det..? Ja, en i alla fall. Hur ska det bli en varning men ingen frispark? Har svårt att se att det skulle dömas fördel av boll och att varning delas ut senare i en sån situation.