Öster vände 0-2 till seger mot Eskilstuna

Österspelarna tog revansch på sig själva för förlusten mot Tölö, trots en dålig start mot gästande Eskilstuna United i lördagens match på Värendsvallen. - Det finns sköna segrar och det finns ännu skönare segrar. Det här känns riktigt gött, säger Östers IFs tränare Marie Bengtsson efter att laget vänt 0-2-underläge till 3-2-seger

I den första halvleken dominerade Eskilstuna United och Öster-tjejerna kom inte riktigt igång med något spel. Bortalaget tog snabbt ledningen, efter bara tre minuter, efter mål av Fia Jonsson.
- Vi gör en riktigt bra första halvlek och tyvärr en lika dålig andra halvlek. Jag känner att vi borde ha fått med oss i alla fall en poäng med en sådan bra start som vi fick, säger Eskilstunas tränare Viktor Eriksson.

Innan rollerna byttes i andra halvlek ökade Josefine Rydle till till 2-0 för Eskilstuna United. Sedan var det Östers IF som syntes flitigast på planen och reducerade ställningen till 1-2 efter ett lågt skott av Amalia Karlsson.
- Vi har en trygghet i både vårt offensiva och defensiva spel och vi strävar efter att spela ett omvändningsspel. Tyvärr fungerade inte det i första halvlek, så i paus justerade vi taktiken och bytte in några spelare, säger Marie Bengtsson.

- I sådana här matcher tycker jag att det är laget som gör den. Men framförallt visar Victoria Johansson och Elin Medin vägen för de andra. Sedan har vi Sanna Svensson och Sofie Dahlberg som gör det bra som innerbackar.

I Eskilstunas avbytarbås var känslan mycket positiv efter lagets fem raka segrar och det märktes också i den första halvleken av matchen när laget gjorde en riktigt bra insats.
- Vi känner oss positiva och det kändes i stort sett som om det bara var ett lag på planen i första halvlek. Sedan kommer Öster in i andra halvlek och lägger press på oss. Vi tappar i vårt anfallsspel och får inte kraft att försvara oss, säger Viktor Eriksson.
- Vi hade en klar idé om hur vi skulle spela och fullföljde den i första halvlek men inte i den andra tyvärr.

Lagkänslan hos Öster-tjejerna var även där positiv sedan laget fått tillbaka en del spelare från sjukdom och trots senaste förlusten mot Tölö IF.
- Vi kommer inte riktigt igång i första halvlek och bjuder Eskilstuna på två mål. I andra halvlek spelar vi mer djupledsspel, som vi vill spela. Man kan säga att den andra halvleken är vår. Det känns riktigt bra, säger Marie Bengtsson.

- De mål vi släpper in är på grund av att vi rensar lite dåligt, det blir missförstånd och då känns det såklart lite surt, säger Viktor Eriksson.

Östers reducerade, kvitterade och tog ledningen under tjugo minuter i den andra halvleken. 2-2 var ett, enligt Marie Bengtsson, ”delikatessmål” av Sara Wiman i 71:a minuten.
- Amalia Karlsson bara skjuter in en låg boll och Sara Wiman får en passning snett inåt bakåt och behöver bara sätta dit foten, ett ”delikatessmål”.

Öster punkterade sedan matchen i den 88:e minuten då Sofie Dahlberg ”hungrar” in 3-2 bakom My Axelsson i Eskilstuna-målet.
- Det är en fantastisk laginsats med styrka och moral. Nu ska vi fortsätta jobba ihop som ett lag, säger Marie.