Viktig seger för Falköpings KIK

Falköpings KIK grep tag i halmstrået i form av nedflyttninsstrecket när Tölö IF besegrades med 5-3. Båda lagen har 19 poäng, men Falköping under strecket sämre målskillnad.
T v Falköpings KIKs Linda Samuelsson i kamp med tölö IFs Sofie Carlsson. FOTO: Jan Andersson.

- Det var en väldigt konstig match tycker jag, säger Tölö IFs tränare Martin Skogman och medger att hemmalaget Falköpings KIK var det ”hungrigare” laget och vann på det.
- Vi gör en rätt bra match idag men missar lite när de gör 2-1 och 2-2. Det var lite överraskande när Tölö tar ledningen senare med 3-2 men det jämnade ut sig efter vår straff i andra halvlek och vårt 4-3 och 5-3-mål, säger Falköpings KIKs tränare Slavko Milic.

För Tölö IF blev det en besviken stämning efter matchen .
- Jag är fortfarande fruktansvärt besviken. Vi var inte förberedda inför en sådan viktig match. Det var för nervöst i laget och det låste sig ofta för vissa, säger Martin Skogman.
- Vi började med att få 2-0 i baken efter tio minuter men senare ledde vi matchen.

Falköpings KIK tog snabbt ledningen efter åtta minuter genom Rebecka Blennow som fick fritt läge att sätta bollen i mål. I 13:e minuten utökade Falköping sin ledning när Maja Green sköt 2-0-mål.
- Vi samarbetar bra framåt. Rebecka Blennow kom fri mot mål och kan skjuta in 1-0. Det andra målet gör Maja Green när hon kommer fri, berättar Slavko Milic.

Efter Falköpings två första fullträffar i första halvlek kom Tölö in i matchen och reducerade till 1-2 genom Julia Strahl i den 15:e matchminuten, tre minuter senare kvitterade hon 2-2 i den 18:e minuten. I mitten av första halvlek tog Tölö ledningern med när Julia Wahlberg satte 3-2. Julia var en av de som tränare Martin Skogman tycker gjorde särskilt bra ifrån sig .
- Julia är en 95:a som vågar ta initiativ och därför kan hon få godkänt idag. Sedan har vi också Elin Strömberg som kan få godkänt. Men mer än godkänt är det inte.

Slavko Milic känner sig nöjd med sina spelares prestationer i lördagens match, han för fram bland annat tvåmålsskytten Maja Green, Lina Larsson, som är tillbaka från en långtidsskada, och Jessica Stenberg.
- De flesta gjorde jättebra ifrån sig. Maja Green, Lina Larsson och Jessica Stenberg är tre spelare som jag kan framhålla.

I halvtid är ställningen 2-3 men ganska snart in i den andra halvleken kvitterade Falköping till 3-3 på straff av Frida Jansson. Därefter var det Falköping som visade störst aggressivitet och återtog ledningen med 4-3 genom än en gång Rebecka Blennow. Slutresultatet fastställdes dock av Julia Asplund i 90:e minuten.

För Tölö-tjejerna var känslan före matchen spänd menar Martin Skogman och tror, i efterhand att det berodd på nervositeten för mathens betydelse.
- Det var som om det var något särskilt på gång. Så här efteråt är det en besvikelse i laget. Men vi är fortfarande över strecket, vi har en bra målskillnad till de andra lagen så vi har fortfarande en chans, säger Martin Skogman.
- Det gäller att inte deppa ihop nu utan fortsätta, rannsaka oss själva till nästa match.

Taktiken verkade inte fungera för Tölö-laget i lördagens match. Martin menar att samabetet mellan spelarna inte fanns där, var och en såg ut att spela för sig själv.
- Vi har fortfarande samma taktik, att stänga igen centralt och komma till anfall. Det har fungerat bra tidigare men idag samarbetade vi inte med varandra. Jag får ta på mig det till viss del. Rent allmänt när det gäller målen, är det kommunikationen som inte fungerar. Vi tar fel beslut och det gäller hela laget. Falköping var hetare än oss idag.

Falköpings taktik såg lite förändrad ut men i det stora hela behöll man sitt spel i anfallszon.
- Vi har många unga spelare, så det kan nog ta lite tid innan de hittar positionerna ordentligt. Vi måste lita mer på varandra och stå emot bättre, säger Slavko Milic.