Trefaldiga UEFA Women´s Cup-mästare tar ny sats

Sara Thunebro gör på onsdagen debut i Champions League med sin klubb FFC Frankfurt som ställs mot norska Stabaek. Tidigare hette cupen UEFA Women´s Cup och den turneringen har FFC Frankfurt vunnit tre gånger senast 2008 inför 27.640 åskådare i finalen mot Umeå IK.
Sara Thunebro FFC Frankfurt.
Foto: uefa.com

För året har FFC Frankfurt blivit av med spelare som Birgit Printz och Kerstin Garefrekes, båda har slutat med fotboll, men nya vassa värvningar som Fatmire Bajramaj och Kim Kulig har kommit till. I en intervju på uefa.com pratar Sara Thunebro om läget i laget inför det stundade återinträdet i den högsta ligan av alla, Champions League.

Hur bra är årets upplaga av FFC Frankfurt?
– På papperet har vi ett riktigt bra lag, nu måste vi bevisa det på planen. Det tar tid att spela ihop laget när nya spelare tillkommit men de nya är så bra att jag inte kan känna någon oro.

Frankfurt har inte lyckats kvalificera sig till UEFA Women´s Cup eller Champions League på ett par år men nu är det dags. Känns det speciellt och ger dig extra motivation?
– Vi nådde UEFA Women´s Cup-slutspel med mitt gamla lag Djurgården för flera år sedan, Det var speciellt så jag är verkligen glad att nu få upleva att spela i Champions League. Det är de stora turneringarna man ser fram emot att spela i och äntligen är vi med igen.

Vad vet du om dina motståndare Stabæk?
– Jag vet att de har flera norska landslagsspelare och de har ett riktigt bra lag. Det kommer inte att bli någon lätt match men självklart ser jag fram emot den.

Är drömmen en ny final?
– En final i Tyskland skulle spelas i München och alla som såg VM i somras vet hur bra tyskarna är på att arrangera stora matcher, så javisst får det gärna bli verklighet.

Per 2011-09-28 21:24

Vill bara påpeka att Garefrekes spelade hela matchen idag, så hon har nog inte lagt av.

Anette Börjesson 2011-09-28 22:29

Precis, men som vi skrev var det en intervju gjord av en tysk för uefa.com och tanken var väl att man skulle kunna lita på den infon. Men den gubben gick inte....
Nu vet vi det i alla fall.

Per 2011-09-29 23:56

Hon kanske helt enkelt var lite trött efter VM och sa att hon skulle lägga av men sen ändrade sig när ligastarten började närma sig? Grymt bra spelare i vilket fall som helst, så det är nog bra för Frankfurt om hon fortsätter ett tag till.

Mark 2011-10-02 20:46

"Thunebro var en av elva som lirade i Älvsjö AIK FF."