LdB FC Malmö redo att jobba hårt i derbyt

Efter två raka förluster har LdB FC Malmö ramlat ner på en andraplacering i Damallsvenskan. Man har samma poäng som serieledande Tyresö FF men sämre målskillnad. I söndagkvällens derby mot Kristianstads DFF är det tre poäng som gäller för att inte ge Tyresö större försprång.

I torsdags spelade LdB FC Malmö en tuff match i Champions League mot Tavagnacco och förlorade med 2-1.
Har ni hämtat er efter förlusten och hur var reaktionerna i laget?
– Inledningsvis hade vi greppet om matchen men tyvärr släppte vi till en 2-0 ledning för hemmalaget. Vi jagade oerhört för att lyckas få til låtminstone en reducering och det var riktigt skönt att se Nilla trycka in ett mål i slutminuten. Det var väl inte världens snyggaste mål men för oss var det betydelsefullt med tanke på returen. Det vr också bra att få ett kvitto på att hårt jobb ute på plan lönar sig och det är vad vi tar med oss till derbyt mot Kristianstads DFF, säger Martin Sjögren, tränare i LdB FC Malmö, till damfotboll.com.

Ni vann knappt mot Kristianstad på bortaplan i våras. Vad talar för att ni ska vinna hemma?
– Kanske att vi har lite lättare för Kristianstad på hemmaplan men samtidigt som vi går in med full respekt mot ett lag som överraskat stort i år och i stort sett tagit poäng emot alla topplagen i år.

Från att ha haft serieledningen i stora delar av årets Damallsvenskan har LdB FC inte längre det. Hur känns det att jaga istället för att jagas?
– Vi har satt oss i den här situationen själva och måste reda ut den själva. Vi snackar inte så mycket om det här nu, utan har bestämt oss för att jobba hårt för att vinna resterande matcher vi har kvar. Räcker inte det så är det inget vi kan göra något åt, säger Martin.