Falköpings KIKs öde avgörs i sista matchen

Falköping fick åka hem utan poäng efter hemmamatchen mot QBIK sedan Karlstad-laget satte punkt i matchen med 4-1, trots en dålig start av gästerna. - Vi gör ingen supermatch idag så vi ska vara glada att vi faktiskt leder med 2-1 i halvtid, säger QBIKs tränare Lisa Mellberg.

Falköping fick åka hem utan poäng efter hemmamatchen mot QBIK sedan Karlstad-laget satte punkt i matchen med 4-1, trots en dålig start av gästerna.
- Vi gör ingen supermatch idag så vi ska vara glada att vi faktiskt leder med 2-1 i halvtid, säger QBIKs tränare Lisa Mellberg.

Tio minuter in i matchen på Odenplan i Falköping tar bortalaget QBIK ledningen med 1-0 genom Johanna Larsson, men Falköpings-tjejerna är taggade och Frida Jansson kvitterar för hemmalaget.
- Vi börjar rätt bra och det är en jämn match. Vi får jaga lite boll när de tar ledningen men vi kommer snabbt igen efter 1-1-målet, säger Falköpings tränare Slavko Milic.

QBIK fick sig en riktig kämparmatch och Lisa Mellberg är inte riktigt nöjd med sitt lags insats i första halvlek.
- De flesta av spelarna var frustrerade att vi inte fick till det, men vi försökte att inte tänka så mycket på det. I andra gör vi en klart godkänd match. Det är skönt att vinna med fyra mål även när vi inte spelar bra i första halvlek.

Hos Falköpings KIK var det viktigt att ta hem segern på hemmaplan för att flytta sig över nedflyttningsstrecket och förbi Linköping Kenty.
- Vi kände att vi var tvungna att vinna men samtidigt kan vi inte göra mer än vårt bästa, menar Slavko.

För Lisa Mellberg kändes det tvärtom bra efter lördagens match, trots lagets krassa första halvlek. QBIK hakar tack vare sina tre poäng, med i toppstriden med Östers IF om vem som blir tabelltvåa efter Vittsjö GIK.
- Vi gör många kämparmål idag. Johanna Larsson står rätt vid det första målet och kan bara lägga in den. Sedan har vi ett på frispark och inlägg med ett tillslag. Det är kul att det blir sådana mål ibland också, sådana som man får kämpa för.

QBIK spel efter marken fungerade inte att ta till på Odenplan i lördagens match, vilket Lisa Mellberg menar kan vara en anledning till att laget inte gjorde en sådan bra första halvlek. För Falköping gick det desto bättre de första 45 minutrarna trots att det endast blev ett mål för hemmalaget.
- Vi fick spela långa bollar och det är vi inte så bra på. Det tog ett tag att få till ett bra spel, bollen fastnade mycket i gräset, säger Lisa.

Efter en knackig första halvlek ruskade bortalaget upp sig och i 63:e och 72:a matchminuten utökar QBIK sin ledning när Sanna Belmén sätter 3-1 och slutresultatet 4-1 bakom Falköpings målvakt Madeleine Modig.
- Sanna Belmén gör en väldigt bra insats idag och står för en assist och två mål, säger Lisa Mellberg.

I Falköpings KIK plockar Slavko Milic ut Johanna Andersson och Julia Asplund och ger dem en särskild klapp på axeln.

I sista omgången möter Falköpings KIK Hovås Billdal borta och Linköping Kenty Sils IF borta. Linköping Kenty och en poäng och två mål tillgodo på Falköping.