Vittsjö gav förlustnollan guldglans

Det blev publikrekord då Vittsjö GIK tog emot Östers IF och genom 2-0-segern över Öster gick obesegrat genom Söderettan. Hela 754 åskådare hade sökt sig till Vittsjö IP, där de fick se en mycket bra fotbollsmatch.

Vittsjö kom till spel utan Johanna Rosén som förklarat att hon nu lagt skorna på hyllan definittivt.
Vittsjös första målchans kom efter 12 minuters spel då Sofie Andersson fick iväg ett bra skott över ribban. På de första 15 minuterna hade Öster två hörnor. I 27:e minuten fick Östers Anna Hjälmkvist på ett bra skott som gick tätt öve.

Fem minuter in på andra halvlek kom 1-0-målet på nick av Carolyn Blank. Vittsjö hade spelövertaget i andra halvlek. Östers målvakt Madeleine Wakt spelade långt utanför straffområdet och i 69:e minuten höll det på att straffa sig då Sofie Andersson snodde åt sig bollen och sköt strax utanför mål. Minuten senare hade Öster ett fint anfall där Sara Wiman fick på ett bra skott strax utanför Sonja Franssons vänstra stolpe.
Vittsjö fick en frispark i slutminuterna. Kirsty Yallop och Madeleine Wakt kunde precis tippa bollen över ribban. I 90:e minuten spelade Yallop fram skyttedrottningen Sofie Andersson som svarade med att göra sitt 34:e mål.
Efter slutsignalen uppstod glädjejubel och då kom guldhattarna och champagnen fram.

Charlotte Bergstrand Vittsjö GIKs lagkapten
- Vi gör det bra. Vi har gjort bättre matcher. Som avslutning kan det inte bli bättre. Öster är formstarkt. Vi gick obesegrade igenom serien.

Östers tränare Marie Bengtsson
- En jättebra match. Vi har gjort en bra säsong trots fyra korsbandsskador. Vi tar lika många poäng som i fjol. Vi gör det svårt för Vittsjö med bra försvarsspel. De är värda seriesegern.

Thomas Mårtenson Vittsjös tränare:
- I vissa matcher har vi svårt för att komma igång. Vi driver upp för högt tempo med ett tillslag på bollen. Det funkar inte i längden. Det måste finnas någon som också drar ner tempot. Så blir det i andra halvlek. Öster är ett välorganiserat lag med duktiga spelare som vill spela en attraktiv fotboll. Det som vi gör bra i andra halvlek är när vi har boll centralt i banan, har vi fina båglöpningar på Johanna Andersson, Sofie Andersson och Sandra Adolfsson. I Sandra finns ett bra kapital för framtiden. Vi har ett lite större lugn i andra halvlek. Extra plus till Vlora och Carolyn.

Text:
Anders Bystedt