Ny tränare leder Hammarbys återtåg

Det blir Pär Lagerström, 29, som ska leda Hammarbys damlag genom Norrettan 2012. Han kommer närmast från Enskede IK.

– Troligen behöver Hammarby Damfotboll tre till fem år för att bygga ett lag som kan vinna division ett och klarar att stanna kvar i Allsvenskan. Det krävs kunskap, tålamod och långsiktigt engagemang – och det kommer Pär att stå för, säger Annika Vikander, ordförande Hammarby Damfotboll.
- Hammarby är en förening som behöver satsa långsiktigt utifrån föreningens förutsättningar. Vägen tillbaka ska ske genom att satsa på Hammarbys unga talanger som, tillsammans med ett antal etablerade spelare, vill vara med på resan tillbaka till Allsvenskan. Parallellt arbetar styrelsen långsiktigt med ekonomin för att säkra en välmående förening, med förutsättning att finnas i allsvenskan. Lika viktigt är ledare som vill och ser möjligheterna och förstår vad
som krävs – och som klarar att både bygga upp laget och skapa en bra organisation runt det.Och det arbetet har inletts.

Den nye tränaren har redan haft de första kontakterna med spelarna.
- Nu längtar jag efter att sätta igång med arbetet för återtåget till Damallsvenskan, säger Pär Lagerström.

Talanglaget Bajen DFF spelar i division 3, Östra Svealand 2012, FC Hammarby i division 4 2012 samt Utvecklingslaget i Svenska Spels F17 Föreningens ungdomsverksamhet sträcker från F05 upp till F97. Idag har Hammarby Damfotboll cirka 22 ungdomslag som deltar i S:t Erikscupen.

Taggar:
Tommy 2011-10-21 13:49

Jag hoppas att Tino gick självmant och inte blev sparkad för den nya tränaren har inga meriter alls. Snarare har han ett litet difust sätt att träna. Lämnat AIK och lämnat BP av konstiga anledningar. Tyvärr verkar det inte krävas mycket för att bli damtränare i Stockholm. Bajen fortsätter att ha en bedrövlig styrelse och det kommer att dröja länge innan om någonsin som Bajen går upp i damallsvenskan igen. Tyvärr.

Rainer Fussgänger 2011-10-21 14:07

Jag känner inte Pär Lagerström, men både utnämningen av en tränare utan större meriter (än) och ordförandens prognos i det egna pressmeddelandet att hon tror att det kommer att ta mellan 3-5 år innan man kan sikta på Damallsvenskan igen låter inte särskilt ambitionerad.
Målsättningen för ett traditionslag borde vara att komma tillbaka på en gång. Jämför 5-årsprognosen med den Hasse Löfgren gjorde när Tyresö FF var nere i div 3. Där fanns viljan och tron och den ledde till framgångssagan. Den ser jag inte här och det gör mig lite ledsen.

Ubbe 2011-10-21 18:03

Från Årets tränare till Årets flopp
Han fick en bättre trupp än föregående år
men misslyckades
Det är inte svårt att träna tjejer Kör hårt Pär
du har alla förutsättningar att lyckas
Go Bajen
(äntligen en riktig tränare och inte en pengatörstig lycksökare)

Tommy 2011-10-22 10:54

Vad vet du Ubbe? Om du hade hängt med så vet du att Hammarby har haft enormt mycket skador. Pengarna i Bajen är inte orsaken att man går dit. Varför tror du Annica och Karin har gått till Tyresö för dom senaste åren? Där finns pengar.
Håller med Rainer. Har inte ordföranden sett vad som står i tidningarna eller varit med på några möten. Det kanske blir en superetta 2013 och med hammarbys långsiktiga planering så är det väl troligt att dom inte kommer bland dom 4-5 bästa i norra nästa år och då åker dom ner ytterligare en pinnhål vilket gör att det blir ännu svårare att gå upp i allsvenskan, eller har hon redan räknat med det?
Det har bara gått utför sedan Vikander tillträdde som ordförande. Har hon fixat några sponsorer? Nej. Har hon byggt upp klubben? Nej. Har hon sparkat engagerade ungdomstränare? Ja.
Ska det börjas om så börja med att avgå Vikander så är det en bra början. Ordföranden som bara är det för att det är ballt har man ingen nytta av.

Fotbollsfilosofen 2011-10-24 10:51

Tommy har så RÄTT!!!!!

En styrelse som inte presterat något som liknar en elitförening.
Inga pengar inga resultat bara en massa tränar byten som inte ger någon långsiktighet och trygghet alls.
Nu rycktas det om spelarflyk också, Katastrof!!!!!

AVGÅ STYRELSEN

Tommy 2011-10-24 11:48

Ja inte kommer Anna L och dom andra etablerade vilja vänta i 3-5 år innan man går upp i allsvenskan igen.

AVGÅ STYRELSEN

Capitano 2011-10-24 21:18

Ja, styrelsen med Vikander i spetsen måste ta sitt ansvar och avgå.
De har lyckats med konststycket att sparka en tränare för att man inte är med i toppen för att i slutändan skämma ut sig i allsvenskan och åka ur div 2 med Bajen.

Sanneskär 2011-12-31 17:15

Engagera er gärna i namninsamlingen:
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6107