Thunebro redo mot sina tyska klubbkamrater

Hon gör sin tredje säsong i ett av Europas bästa klubblag. Men som Tysklandsproffs har Sara Thunebro ännu inte fått möta Tyskland med landslaget. Det var på gång i VM, men inte förrän tre månader efteråt är den heta matchen nära förestående.

Landskampen i all ära men försvararen Thunebro berättar också om det hjärtliga återseendet som ägde rum för ett par dagar sedan då de allra flesta blågula spelarna som var med till Tyskland i somras samlades igen. sarat.jpg
- Det är jättekul att träffas igen, speciellt för mig som spelar i Tyskland att få vara med ett svenskt lag och prata svenska. Vi har ju mycket goda minnen att prata om.

Även på vardagsadressen i Frankfurt fanns det en del att prata om. Det kryllar av landslagsspelare hos serieledarna i Bundesliga men japanska Saki Kumagai, USA:s Ally Krieger och svenskduon Thunebro och Jessica Landström blev de enda som kunde återvända med medaljer.
- De är förstås glada över vår framgång, men det har inte blivit så mycket snack om VM som det hade blivit om de hade alla tyska spelare kommit hem med medalj.

Hur har du upplevt eftersnacket till den tyska VM-insatsen?
- De är besvikna och det är inget de hymlar om heller, de ville ju självklart slåss om medaljen.

Frankfurt har förstaplatsen
Tillbaka i ligaspelet har Frankfurt övertygat med sju raka segrar, dock utan att ha mött något av de andra lagen Duisburg och Potsdam som på sedvanligt vis fördelar toppositionerna mellan sig.
- Det blir tajtare mot topplagen men vi har bevisat att vi är ett av dem. Rent segermässigt är det jättebra och spelet blir också bättre och bättre. Men fortfarande har vi ett kliv kvar att ta, det ser vi inte minst på den första Champions League-matchen (borta mot Stabaek; Reds.anm.) där vi förlorar oturligt med 1-0.

Finansstadens fotbollsstolthet får precis som det tyska landslaget klara sig utan Birgit Prinz, däremot finns Kerstin Garefrekes fortfarande kvar i klubbfotbollen.
Bland de spelare som Silvia Neid kan ställa till start mot Sverige finns istället fem som Sara Thunebro känner bättre än andra. Angerer, Bartusiak, Bajramaj, Behringer och Huth är alla respektingivande motståndare.
- Det är kul att spela mot lagkamrater, vi spelar inte om någon poäng men en stor ära som jag gärna vill ta med mig hem till Frankfurt, säger Sara Thunebro som gärna tar med sig fler positiva samtalsämnen med sig tillbaka efter landslagssamlingen.

Betyder den här matchen lite mer för dig än andra vänskapsmatcher?
- Äran är ju lite större, man får nog dras med dem lite längre om man kommer hem utan en vinst.