Ny målvakt till Tyresö FF

Tyresö FF har skrivit ett 3-årskontrakt med 18-åriga målvaktslöftet Jessica Höglander från Gideonsbergs IF. Jessica bedöms har stora möjligheter att bli en framtida A-landslagsmålvakt. Samtidigt med att TFF förstärkt med landslagsduon Seger - Dahlkvist på mittfältet får nårgra spelare inte förlängt.

På hennes meritlista finns 4 F17, 8 F19 och trots sin ålder redan en U23 landskamp. Uttagningen skedde efter att Jessica gjort mycket bra ifrån sig i EM-kvalet med F18/93 i mitten på september. Jessica höll nollan i alla tre kvalmatcherna och belöningen blev en tidig U23 debut mot Norge den 25 oktober.jessica.jpg

- Vår totala målvaktsbesättning känns just nu i det närmaste optimal. Carola Söberg som skrivit på ett nytt tvåårs kontrakt är uttalad förstemålvakt. Jessica på bänken framförallt för att se och lära under 2012 och därefter ta upp kampen på fullt allvar med Carola. Maja Åström har ett specialkontrakt som innebär lättnader i träningen och en uttalad roll som 3e målvakt. Även i år har Maja tränat mindre än övriga laget men trots detta gjort en stark säsong framförallt i Svenska Cupen, säger Tyresö FFs fotbollsansvarige Hans Löfgren.

Om Carola blir sjuk eller skadad är det tänkt att Maja kliver in som förstemålvakt och om Carola skulle bli borta en längre period kliver Maja upp i träningsdos. Förutom Carola och Jessica på heltid har Tyresö FF Maja Ohlsson från Boo FF. Maja tillhör F95-landslaget och har redan tränat till och från med Tyresö FF under 2011 men kommer även under 2012 satsa på spel i div.3 med Boo FF.

Jessica Höglander går tredje året på John Bauer-gymnasiet i Västerås med inriktning Hälsa & Idrott. Hon kommer förmodligen att bedriva den största delen av sina fortsatta studier i Stockholm, med undantag för en liten del som kommer att läsas i Västerås. Efter skolan planerar Jessica fortsätta sina studier och satsa på att bli sjukgymnast. Tanken är att läsa vidare via Sport Campus Sweden.
- Det känns fantastiskt roligt att få vara en del av den storsatsningen som Tyresö gör. Jag ser fram emot att få representera Tyresö de kommande tre åren och jag tror att jag kommer att få de allra bästa utvecklingsmöjligheterna i Tyresös träningsmiljö, säger Jessica.
- Jag tror på ett bra resultat för min utveckling samt ett bra resultat för Tyresö som lag i DamallsvenskMan 2012.

Medan föreningen förstärkt bland utespelarna med Caroline Seger och Lisa Dahlkvist är det två som inte får förlängt sina kontrakt. Det gäller mittfältaren Sofie Persson och anfallaren Katrin Schmidt. Medan Sofie Persson endast fick starta fyra matcher i år hade tyska Katrin Schmidt förtroendet att börja alla damallsvenska matcher 2011.

BILDEN: Jessica Höglander. FOTO: anders h.nu (arkiv)

AttachmentSize
jessica.jpg8.84 KB