Arsenal och Frankfurt för svensklagen

Spelschemat är nu klar för den återstående delen av Champions League 2011/12. Lottningen till kvartsfinalerna skickade Kopparbergs/Göteborg till England för möte med Arsenal. LdB FC Malmö drogs mot tyskt motstånd, topplaget FFC Frankfurt.

- Det blir en utmaning, men det är klart att man måste ta sig an tuffa lag om man ska gå hela vägen, säger LdB:s Malin Levenstad.

För LdB Malmö blir det därmed en repris på semifinalen från senaste gången man deltog i det europeiska cupspelet. Caroline Jönsson stod våren 2004 för den stora prestationen att hålla nollan i hemmamatchen som också slutade 0-0. Returen vann sedan Frankfurt med 4-1.

Spelare som Frida Nordin och Therese Sjögran tillhör dem som fanns med på plan för Malmö FF och fortfarande har karriärerna igång i laget. Även för laget årgång 2011 innebär Frankfurt på lottsedeln ett av de största hindren för semifinal.

Säsongsstart redan i mars förändrar också upplägget jämfört med tidigare år.
- Det blir läger tidigare än vanligt och även träningsmatcherna kommer säkert igång någon vecka före hur det brukar se ut. Men ledigheten som vi har just nu påverkas inte, det tror jag är det viktigaste.

LdB FC Malmö inleder hemma medan Kopparbergs/Göteborg har bortamatchen först.
- Det känns väl jättebra, jag har inte stenkoll på dem i år men de spelade ju två oavgjorda matcher mot Linköping så det verkar inte omöjligt iallafall, säger Stina Segerström när damfotboll.com meddelar utfallet av lottningen.

- Champions League-resan är kul för hela klubben, vilket lag som helst hade varit kul att möta. Men det är klart att det var bra att undvika Frankfurt, Potsdam och Lyon.

Stina Segerström fick större delen av den här säsongen spolierad med skada. Men alldeles i slutet fick hon speltid i några matcher, inklusive de två mot Fortuna Hjörring som tog laget till kvartsfinalen.
- Det blev en snabb karriär som forward där. Det var frustrerande de sista veckorna innan jag kom igång, man ville vara med mera. De senaste veckorna har jag kört full fotbollsträning.

Semifinallottningen genomfördes också på UEFA:s huvudkontor i Nyon på torsdagen. Om både LdB FC Malmö och Kopparbergs/Göteborg går vidare från kvarten väntar ett svenskmöte i semin.
- Då har vi Lyon att se fram emot i finalen, ler Stina Segerström till sist.

UEFA Women´s Champions League
Återstående spelprogram 2011/12

Kvartsfinal: 14/15 och 21/22 mars
1. FFC Turbine Potsdam (GER) - FC Rossiyanka (RUS)
Arsenal LFC (ENG) - Göteborg FC (SWE)
FC Malmö (SWE) - 1. FFC Frankfurt (GER)
Olympique Lyonnais (FRA) - Brøndby IF (DEN)

Semifinal: 14/15 och 21/22 april
vinnaren av Olympique Lyonnais - Brøndby IF - vinnaren av 1. FFC Turbine Potsdam - FC Rossiyanka
vinnaren av Arsenal LFC - Göteborg FC - vinnaren av FC Malmö - 1. FFC Frankfurt

Final: 17 maj (spelas i München)

D.N. 2011-11-17 15:29

Tuffa men inte omöjliga uppgifter för svensklagen, lite beroende på hur deras trupper tillslut kommer se ut i mars förstås. Frankfurt har sett mänskliga ut i år men kommer bli svåra att besegra förstås. Arsenal blandar underbart spel med totala bottennapp så där kan det nog gå hur som!

Rainer Fussgänger 2011-11-17 16:01

I mars kommer Frankfurt ha tillgång till Kim Kulig igen och även Ana-Maria Crneghorevic borde vara tillbaka.
Sofia Jakobsson får mäta krafterna med Turbine Potsdam.
Bäsrta chansen att gå vidare borde Göteborgs FC ha.

Håkis 2011-11-17 20:35

Säsongen är lång,formen sviktar ibland även för dom bästa.Hur den så kallade dagsformen är när lagen möts i mars vet vi inte nu.Cupspel är lite hasardartad ibland ,trots allt.Så båda svensklagen har möjligheter

Martin 2011-11-17 21:16

Sverige kan inte slå Tyskland, det är en naturlag ;) För LdB Malmös skull får vi hoppas att det inte gäller klubblag också.

Göteborg har en jättechans att gå vidare. Arsenal var inte värda att vinna mot LFC i förra årets upplaga och gick vidare på ett 'once in a lifetime' skott långt utifrån i en match LFC annars kontrollerade.

Skulle jag tippa något blir de två semifinalerna:

Lyon - Potsdam

Göteborg - Frankfurt