Tysk spelare till LdB FC Malmö

2012 väntar slutspel i Women’s Champions League och LdB FC skall försvara den dubbla SM-titeln. För att ytterligare stärka Sveriges bästa fotbollsklubb har klubben värvat ytterligare en toppspelare, Katrin Schmidt, för att nå ytterligare framgångar

Katrin är tyska och en hårt arbetande innermittfältare och blir en viktig spelare i truppen. Hon kommer senast från Tyresö FF och var en av de bidragande faktorerna till att laget, tidigare i år, tog sig till final i Svenska Cupen. Hon var dock en av spelarna som inte erbjöds förnyat kontrakt.

LdB FC Malmös tränare: Peter Moberg:
- Redan i september bjöd vi ner Katrin till Malmö för att informera om klubbens satsning mot fortsatta framgångar nationellt men även en målsättning att etablera oss i Champions League. Katrin gav ett tydligt intryck av att hon verkligen vill satsa allt på att utveckla sig själv maximalt och att LdB FC Malmö är en klubb med optimala förutsättningar för att lyckas med denna målsättning.Ett välfungerande lag behöver olika individer med tydliga roller. Vi kommer även nästa år att ha många skickliga offensiva spelar på plan. För att balansera detta behövs centrala spelare som både kan ge offensiv kraft via sitt passningsspel men även en bra defensiv balans.
Vi är mycket nöjda med våra två första nyförvärv Ramona Bachmann och Katrin Schmidt. Båda två har presterat på högsta nivå under säsongen i Damallsvenskan och kommer att bidra mycket i sina roller i LdB FC Malmö framöver.

Katrin Schmidt:
- LdB FC har en mycket bra organisation med höga målsättningar. Jag tror att träningsmiljön i LdB FC ger mig goda förutsättningar att utvecklas som spelare. Jag ser fram emot att börja träna med laget och skall göra mitt bästa att hjälpa till att nå målen för 2012 och det skall självklart bli roligt att få spela Champions League.