Hammarbys långsiktighet lockar inte?

Ett flertal spelare har lämnat Hammarby efter degraderingen från Damallsvenskan. Upprörda upprop har startats om att "inget händer"- i motsats till i Tyresö. Är Hammarby-skutan på väg att sjunka? Den nya tränarduon Pär Fagerström och Petter Furuseth sitter lugnt i båten.

- Jag vet inte så mycket om vad som varit och det kan vi inte påverka, jag och Pär ser framåt, säger Petter som har haft två träningar med Hammarbys damlag sedan han började sitt nya jobb som assisterande.
- Vi har bland annat tittat på provspelare och bildar oss en uppfattning om hur spelartruppen kan komma att se ut. Det är mitt första tränaruppdrag på dam/flick-sidan.Jag tror inte skillnaden ska vara så stor. Entusiasmen är det inget fel på.
Själv spelare i de högsta ligorna i Norge, Danmark och Sverige vet han vad som gäller.
Pär Fagerström har förklarat att Hammarby inom tre till fem år ska ha etablerat sig i Damallsvenskan igen.
Det är ingen orimlig målsättning men för spelare i de övre tonåren är det en mycket lång tid. Genvägarna finns på nära håll i så väl Djurgården som AIK och - Tyresö. I synnerhet TFF ter sig lockande med sin elitsatsning och goda organisation.
- Vi har inte aktivt tagit kontakter med Hammarby-spelare, försäkrar Tyresö FFS fotbollsansvarige Hans Löfgren.
- Både ledare och spelare i Hammarbys ungdomslag har själva vänt sig till oss för att komma över. Men det är inte alltför många år sedan som trafiken gick åt andra hållet när TFF kämpade för att vinna division 2 och Hammarby var väletablerat i Damallsvenskan.Det ska man komma ihåg.

Taggar:
Ubbe 2011-12-10 21:10

så mycket skitsnack från styrelsen

DIFDAMsaman 2011-12-13 19:23

var för läger man inte bara ner bajen dom är hemskt o sportsliga som står och sjunger djurgården suger när dom själva förlorar match och dom drog dif tjejerna i håret då dif vann sm guld vad är det med dom är dom avundsjuka på att dif är bättre endom eller så är dom inte ens ett allsvensktlag i herr fotbollen heller