Kalmar-derby ska slå publikrekord

2012 har Kalmar två lag i Söderettan, IFK samt nyuppflyttade Lindsdals IF. Den 25 juni blir det lokalderby och dagen till ära spelas matchen på nya Guldfågeln Arena. Då ska det sättas publikrekord för Söderettan.

- Och det ska bli med råge, säger säger sportansvarige Lennart ”Kool” Johansson i IFK Kalmar, som tillsammans med Destination Kalmar, Kalmar FF, och Lindsdals IF kommer att bjuda på fotbollsfest på stadens huvudarena.
-Det är viktigt att vi kan nyttja den till mer än bara Kalmar FFs matcher och att det blir en arena för folket. Jag ser fram emot att se topp-damfotboll på Guldfågeln arena, säger Johan Persson kommunalråd i Kalmar kommun.
Publikrekordet i Söderettan respektive Norrettan är 1.209 Kristianstad - Mallbacken (2007) samt Gideonsberg- Västerås BK 30 2.400st (2008).

- Minst 3.000 räknar vi med till den kvällsmatchen måndagen efter midsommar när förutsättningarna bör vara som bäst. Dessutom är det spelledigt i herrarnas EM-slutspel den dagen, säger Johan Göransson i Destination Kalmar.

Ett år senare är det dags för damernas EM-slutspel. Guldfågeln Arena är en av de där matcher kommer att spelas.
- Vi ska lägga grunden för ett växande intresse för damfotboll. Redan ett par timmar före avspark ska det bjudas på arrangemang. Bland andra Victoria Sandell Svensson kommer för att berätta mera om EM-slutspelet och länets förbundskapten Yvonne Ekroth som har hand om flicklandslag kommer att finnas på plats i minglet.