Målvakt lämnar Göteborg för AIK

AIK:s damlag har gjort klart med målvakten Susanne Nilsson från Kopparbergs/Göteborg FC. som hon lämnar efter tre säsonger.

- Vi tror att vi i Susanne har en framtidsmålvakt med rätt inställning och en stark vilja att utvecklas, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsida.

Susanne fyller 20 år om en vecka, Hon värvades av Kopparbergs/Göteborg under vintern 2008 från Byttorps IF i Söderettan. Konkurrensen i Kopparbergs/Göteborg har under de tre åren kommit från de två A-landslagsmålvakterna Hedvig Lindahl (2009-10) och Kristin Hammarström (2011) vilket ledde till att det inte blev så många tävlingsmatcher mellan stolparna. Susannes moderklubb är Kristianstad/Wä DFF i Skåne.

Under 2011 var hon utlånad till Hovås Billdal IF, som kom sjua i Söderettan. Susanne stod i mål i 14 av 22 seriematcher under året. Laget deltog även i Gothia Cup och Hovås/Billdal vann F19-serien och Susanne Nilsson valdes till den mest värdefulla spelaren i turneringen.

Totalt blev det sju tävlingsmatcher, varav sex från start, för henne i Kopparbergs/Göteborg FC och på dessa matcher noterades fem segrar och tre hållna nollor.

Under 2011 debuterade Susanne i det svenska U23-landslaget då hon spelade två matcher i 4-nationsturneringen i La Manga under februari/mars. Hon har även spelat 15 F19-landskamper.

Text: Stefan Mellerborg, AIK Fotboll