Yallop och Kullberg förenas i Vittsjö

Kirsty spelade i höstas i Vittsjö efter VM i Tyskland. Året före hade hon bekantat sig med den svenska elitfotbollen i Kristianstads DFF. - Där lyckades Kirsty så där, men det berodde nog på att vi inte utnyttjade henne rätt, säger Vittsjö GIKs tränare Thomas Mårtensson som var assisterande i KDFF vid den tiden. - Jag har bättre koll nu, tillägger han.

Det har han haft på Emma Kullberg sedan hon till i fjol lämnade Umeå och kom att spela mot Vittsjö för Öster i Söderettan.
- Emma var med i Sveriges landslag som gick till kvartsfinal i U20-VM i Tyskland 2010 och har redan spelat i UEFA Women´s Champions League med Umeå IK. Trots att hon bara är 20 år har Emma samlat på sig internationell rutin mer än de flesta i hennes ålder.

Emma Kullberg har en plats i Vittsjö GIKs backlinje.
- Vi behöver ytterligare någon rutinerad att hålla ihop den lagdelen samt en målvakt, förklarar Thomas Mårtensson som ser optimistiskt på Vittsjö GIKs premiärsäsong i Damallsvenskan.

Med så många nyförvärv är det inte risk att laget förlorar litet av den lokala identiteten?
- Om vi bortser från de utländska spelarna så har vi faktiskt 13 av 20 inom 55 kilometers radie från Vittsjö. Det är inte som man kanske tror på andra håll i landet att halva laget kommer åkande hit från Malmö-trakten.

Kommer Vittsjö idrottsplats att ha damallsvensk standard till hemmapremiären den 15 april mot AIK?
- Planen har redan både breddats och förlängts. Den milda vintern har gynnat arbetena, berättar damsektionens ordförande Olof Sixten.
- Man är dessutom igång med både nya omklädningsrum och läktarbygge.