Skånskt nyförvärv till Piteå

Sofie Persson är nära att göra resan från hemstaden Ystad till Haparanda. Det är mindre än 20 mil från Piteå. Den skänska mittfältaren tillhörde i fjol Tyresö och dessförinnan Kristianstads DFF där hon var en av lagets bästa spelare under återtåget till Damallsvenskan. Piteå IF blir hennes klubb 2012.
Sofie Persson. FOTO: Fredrik Hasselgren (arkiv)

Hon flyttade till Tyresö 2010, kombinerade fotbollen med studier. Sofie hade inte lika stora framgångar i TFF som i Kristianstad och fick inte förlängt kontrakt till i år.
- I Sofie får vi en klok och passningssäker mittfältsspelare med bra karaktär. Trots att hon bara är 24 år är Sofie en spelare med stor erfarenhet, säger Piteå IFs sportchef Leif Strandh.
- Framförallt tror jag vi får en spelare som är enormt revanschsugen. I Kristianstad var hon en ledande spelare och ser man till hennes kapacitet fick hon alldeles för lite speltid i Tyresö.
- Självklart är vi glada att lyckas knyta henne till Piteå, säger Leif.

Även Sofie är nöjd med sitt nya klubbval.
- Det ska bli spännande att hoppa på Piteås satsning. Det känns verkligen som att Piteå är på rätt väg med ett intressant lag, ny tränare och en bra organisation. Jag kommer till ett lag som har alla möjligheter att utmana topplagen.

Sofie hann med att spela fem F17- och 17 D23-landskamper.