Sarah Fredriksson förlänger

AIK:s damlag och Sarah Fredriksson är överens om en tvåårig kontraktsförlängning. Den offensiva ytterbacken kom till AIK från Vasalunds IF inför säsongen 2011 och bidrog med sina löpningar längs högerkanten till AIK:s målrika säsong i Norrettan.

- Sara besitter en vinnarmentalitet och jobbar stenhårt under varje träningspass. Hon har haft en positiv utveckling under 2011 och jag är övertygad om att detta kommer fortsätta även under 2012, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

21-åriga Sarah Fredriksson, kom till AIK från division 1-laget Vasalunds IF för ett år sedan och imponerade stort under AIK:s försäsong. Det blev totalt tre säsonger i Vasalund innan hon bytte lag, men behöll Skytteholms IP som hemmaplan. Sarah inledde sin karriär i Skogås-Trångsunds FF:s fotbollsskola och resan till AIK gick via Tyresö FF, IF Brommapojkarna, FOC Farsta och Vasalund.

- Det känns bra att ha skrivit på kontraktet och jag ser fram emot att spela allsvensk fotboll med AIK, säger Sarah Fredriksson till aikfotboll.se.

Sarah spelade 23 tävlingsmatcher, varav 19 från start, under sin debutsäsong i AIK och det blev ett mål och en assist för den offensivt lagda ytterbacken som mestadels spelade mittfältare i Vasalund.

Text: Stefan Mellerborg