Vittsjö vann i Blekinge

Div 2-klubben Asarums IF FK tog emot de nya damallsvenskorna i Vittsjö GIK på utmärkt konstgräsplan i bitande kyla. Vittsjö vann som väntat med för hemmalaget anständiga 3-0.

Asarum med flera f d Kristianstad-spelare stod upp väl och inte förrän fem minuter före halvtid lyckades återvända Emma Sjödahl pricka in det första av tre spelmål.
Johanna Andersson och Josefine Mårtensson gjorde målen i andra halvlek.
- Vi tordes spela vårt eget spel och kröp inte tillbaka trots att vi mötte starkt motstånd, framhåller Asarums tränare Pierre Persson, i fjol ansvarig för Kristianstads DFFs F17-lag som gick till final i Svenska Spel.
Ulf Palmqvist har också varit tränare i KDFF och gör nu sin första säsong i Vittsjö GIK.
- Jag är också nöjd med vår första träningsmatch. Vi har inte våra bästa spelare på plats ännu och de andra som vill konkurrera visade framfötterna.

Johnte 2012-02-10 20:58

Kanske inte den typ av motstånd Vittsjö bör ha som träningsmatch inför debuten i Damallsvenskan.De bör sikta mot lite tuffare motstånd, än så. Kan jag tycka.

Martin 2012-02-05 00:05

Jag hade nog ställt in matchen helt istället om jag varit ansvarig i klubbarna. Varför spela i den kyla vi nu har och kanske riskera spelarnas hälsa.