Första tävlingsmatchen för Tyresö och Linköping

Linköping nöp en poäng i Damallsvenskan mot Tyresö borta i höstas, sedan dess har det hänt mycket i de båda lagens spelartrupper. På lördagen möts de i Växjö 2013 Cup i Tipshallen kl 16.15.

Särskilt intressant blir det att se nyförvärven i deras nya miljöer. Tyresö med Caroline Seger, Linda Sembrant och inte minst spanska Vero Boquete (MVP-prisad i WPS-ligan i fjol).

Linköpings FC får invänta sina nya anfallsstjärnor Lisa De Vanna och Manon Melis till runt den 10 mars men av nyförvärven är Nilla Fischer från LdB FC Malmö på plats, likaså Matilda Agné, Hammarbys lagkapten i fjol.
- Det blir mycket intressant att se bland andra Jonna Andersson som tagit ett rejält kliv framåt i vinter, Emma Lundh som ser bättre och bättre ut för varje vecka och som kan få ett rejält genombrott i år, säger manager Jörgen Petersson
- Vi har tränat riktigt bra och hårt, klarat det utan att dra på oss några allvarligare skador men är självklart nedtränade i denna period på året. Det behöver inte vara negativt på något sätt, eftersom den här cupen är ett väldigt inspirerande avbrott för de flesta.
LFC åker till Växjö med 17 spelare. Bland andra har man lånat in Emma Ekman från Kenty och Emma Lennartsson från IFK Norrköping. Två unga spännande lokala spelare som LFC noggrant följer i deras respektive klubbar och som nu får möjlighet att visa upp sig mot bästa möjliga motstånd.