Linköping överlägset i finalen

Linköpings FC var den minst tippade av de tre damallsvenska lagen i Växjö 2013 Open men i finalen mot Kopparbergs/Göteborg har det inget snack om var de 25.000 kr i prispengar skulle hamna. Lollo Fors distinkta frispark till 2-0 fastställde även slutresultatet redan i första halvlek.
Marlene Sjöberg och hennes Kopparbergs/Göteborg hade ofta svårt att få tag på Linda Sällström när hon satte fart. FOTO: Filip Oskarsson.

- Jag var litet orolig att den tuffa lördagsmatchen mot Tyresö skulle sitta mer i benen än vad den gjorde. Vi hade en ordentlig genomgång efter den och alla var på det klara med vad som krävdes för att vi skulle hot Koppabergs/Göteborg och alla köpte det, säger LFCs tränare Christian Andersson.

Hans förre tränarkollega i Kopparbergs/Göteborg Torbjörn Nilsson hade bara att erkänna att det var inte hans lags dag på söndagen.
- Det här var inte alls bra, men vi är i en period i träningen där det kan svaja litet.
De normalt målfarliga Linnea Liljegärd och Sara Lindén fick inte mycket att jobba med. Allt skars av på mittfältet och det var inte bara Nilla Fischers förtjänst. Lugnet och tålamodet fortsatte även sedan hon klivit av.
Inte bara för hennes frispark från strax utanför straffområdet, över och runt muren upp i krysset, var Lollo mycket nyttig på sin innermittfältsplats. Bredvid henne stoppade Mariann Gajhede de flesta av Kopparbergs/Göteborgs uppspel.
Charlotte Rohlin byttes in först under de sista 20 minuterna. I hennes ställe gjorde Nora Holstad Berge ingen skillnad.
- Som kollektiv tycker jag vi spelade bättre mot Kopparbergs/Göteborg än mot Tyresö, tyckte Charlotte från sidlinjen.
Anfallets snabba Linda Sällström gjorde första målet efter att ha vänt bort Marlene Sjöberg på sin vänsterkant och trots dålig vinkel pricka kryssets insida bakom Kristin Hammarström. Några minuter senare sköt Linda i ribban från samma läge.
Kan Linköpings FC upprepa det här spelet med samma intensitet under hela matcher kliver laget definitivt in bland toppfavoriterna i Damallsvenskan.

Rainer Fussgänger 2012-02-19 17:40

Och de lär bli vassare när Manon Melis och Lisa DeVanna har anlänt till det som möjligtvis med eller utan Marta åter igen blir världens bästa liga!

D.N. 2012-02-19 20:58

Oops. Tyresö sade sig vara överlägsna Linköping igår och Linköping är överlägsna Göteborg idag. Känns ju inte jättebra! Bara några veckor kvar att försöka fixa till spelet nu för Göteborg.

GambitSWE 2012-02-19 23:04

Sant, men å andra sidan så förlorade de överlägsna Tyresö. Fast man vill ju väldigt gärna att ens lag skall vara det spelförande laget, så visst måste de gaska upp sig lite. Enligt den liverapportering som fanns på Växjö bladet, så förtjänade Linköping att vinna, men det är alltid synd när ens lag förlorar.

-- efter redigering ---

Läste igår på Tyresö's sida att de spelade jättebra, och att det då kom lite som en överraskning, att de förlorade matchen, trots stort bollinnehav.

Idag läste jag på Linköpings hemsida, att Linköping spelade med bra MORAL och JOBBADE jättehårt i matchen mot Tyresö, men spelade inte bra. Dagens match däremot spelade de jättebra, och vann välförtjänt.

Lite småroligt att jämför vad lagen/tränarna i respektive lag tyckte om sina insatser.

Martin 2012-02-20 01:19

Enligt LFC:s hemsida var semin mot Tyresö jämn i första halvlek men med något övertag för Tyresö i andra. Man ska ju dock komma ihåg att LFC inte hade sina bästa anfallare med ännu. Att Tyresö skulle ha varit 'överlägsna' känns därmed lite lätt överdrivet men som sagt får de ju chans att visa att de är bättre redan i omgång 2 av Damallsvenskan, och då också mot ett LFC som kan mönstra bästa möjliga lag.

Av denna rapport att döma verkar ju finalen ha varit en ensidig historia och det är framförallt positivt att man redan verkar ha hittat rätt på mittfältet som ju känns som den 'svagare' av lagdelarna sett till spelarmaterialet (med tanke på vilka spelare som återfinns där så säger det mer om hur starka övriga lagdelar är).

Hur som helst kul att man får inte lite vinnarkänsla såhär direkt under försäsongen :)

Mark 2012-02-22 19:33

"Linköpings FC:s hemsida är inget att tro på. I den står det att Emma Lundh har 8 U21-landskamper. Är det verkligen så vi skall se det- att tjejer får lira i U21-landslaget. Torbjörn Nilsson var förbundskapten för U21- landslaget mellan år 2002 och år 2004. Vad har Emma Lennartsson från IFK Norrköping & Emma Ekman från BK Kenty med det här att göra.

Kristin Hammarström lirade år 2006 i det sista U21- landslaget. Då hade hon lirat 8 U21-landskamper. U21/U23 hette det mellan år 2007 och år 2008. Lundh debuterade år 2008 med en U21/U23- landskamp. U23 heter det sedan år 2009."

Rufus 2012-02-20 10:06

Begreppsförvirring? På SvFF:s hemsida läser vi att Emma Lundh har 8 U23-landskamper bakom sig, och på LFC:s hemsida står det att hon spelat 8 U21-landskamper. Det handlar väl egentligen om samma sak - dubbeltermen U21/U23 används ibland för den näst högsta damklassen i landslagssammanghang, så båda hemsidorna borde därför ha rätt, eller är jag ute och cyklar? :-)

Rainer Fussgänger 2012-02-20 10:33

Du har troligtvis rätt, Rufus. Laget betecknas ibland för D21/23.