Sirius och Hammarby i nykomlingsmöte

Två lag som båda är nykomlingar i Norrettan och med många spelare som aldrig spelat så högt. Sirius vann med 3-2, ett resultat som möjligen spär på misstron mot Hammarby som tappat i stort sett hela fjolårslaget och ledare därtill.

Det senaste är att en av de nya tränarna Petter Furuseth återvänder till Norge för att fortsätta sin spelarkarriär. Kvar är Pär Fagerström, även han ny för i år.
- Så klart har jag också hört både det ena och det andra om vad det ska bli av Hammarby damfotboll i år. Det bästa vore om tvivlarna kom ner på Kanalplan. Vi kör 5-6 pass i veckan så något borde passa. Det är samma mängd som i Damallsvenskan och i gruppen, vi har 20 spelare, råder ingen misstämning, försäkrar Pär Fagerström.
Det är viktigt att bli ett av de sex främsta lagen i Norrettan i år för att inte tappa farten i återtåget till Damallsvenskan?
- För oss själva siktar högre än en sjätteplats och med den inställning jag sett framför allt av de yngre spelarna så tror jag vi lyckas, säger Pär Fagerström.
Han tränade Enskede IK som varit uppe i Norrettan häromåret men föll ur direkt?
- Det är helt andra förutsättningar i Hammarby. I Enskede hade vi en alltför tunn trupp som blev ännu svagare efterhand som skador slog till.

Sirius har också andra förutsättningar än stommen som utgjordes av Danmarks IF.
Nu är man en del i en stor förening men god organisation. Vad man kan se utifrån verkar Sirius Dam inte bli en kopia av Bälinge IF.
- Vi jobbar huvudsakligen med uppländska spelare. De finns i klubbar runt Uppsala, några har tagit sig in i flicklandslag, berättar Sirius tränare Mats Wolgers.
- Vi siktar så klart också på Superettan och lyckas vi etablera oss där kanske Sirius blir attraktivt.

Matchen?
När tio sekunder återstod av första halvlek gav Fanny Andersson Sirius. ledningen. Josefine Nordin (egen produkt) kvitterade för Hammarby med ett långskott elva minuter in på andra. Caroline Lundberg gjorde 2-1 för Sirius men kvitteringen kom blixtsnabbt genom Helene Holmgren. Bland det sista som hände var att Jenny Jansson gjorde segermålet för Sirius.
Emelie Ekman är den enda kvarvarande spelaren i Hammarbys lag från i fjol. Hon är målvakt. Ett bra mittförsvar framhåller Pär Fagerström också.

Taggar: ,