Naturgräs "hemmaplan" för båda i Kristianstad

De flesta lagen i Damallsvenskan har konstgräs på sina hemmaplaner, dock inte varken Kristianstads DFF eller Linköpings FC som möts på Vilans ip på annandagen. Det blev 0-0 i fjolårets möte, ett resultat som gästerna knappast vare nöjda med den gången..

Skadeläget i Linköping blev något mörkare under veckan då det stod klart att Linda Sällström skadat sig svårt i en landskamp för Finland. Utöver Sällström återfinns Tilda Heimersson och Ingrid Schjelderup på skadelistan. Jonna Andersson är ett frågetecken inför matchen på grund av sjukdom. Å andra sidan har truppen förstärkts med två nya forwards som förväntas råda bot på fjolårets måltorka, Manon Melis och Lisa De Vanna och bakom dessa en mittfältare med Kristianstad-förflutet nämligen Nilla Fischer

Kristianstad har ¨sina sida bland andra värvat Kosovare Asllani, som tidigare har spelat i Linköpings FC. Lägg därtill flera landslagsmeriterade spelare som Hedvig Lindahl (även hon med förflutet i LFC) samt Susanne Moberg. Däremot en kännbar förlust i Margret Lara Vidarsdottir som skiftat till tyska topplaget Turbine Potsdam.
.
Det lär inte bli mållöst i eftermiddag trots två landslagsmålvakter, KDFFs Hedvig Lindahl och LFCs Sofia Lundgren.