Vittsjö GIK övertygade sin rekordpublik

Trots att regnet hängde i luften och strax före avspark inte nöjde sig med det kom 1.271 för att bevittna århundradets händelse i Vittsjö, den första allsvenska fotbollsmatchen i det nordskånska samhället mot betydligt anrikare AIK. Det betydde inget att Vittsjö är bara en bråkdel så stort som Solna. Vittsjöborna ställde upp till 75 procent av invånarantalet. De fick se sitt hemmalag vinna med 3-1 (2-0).
Vittsjös Sandra Adolfsson i duell med AIK:s Hanna Folkesson. FOTO: Mats Jönsson.

På plan var Vittsjö-spelarna en fler under de sista 20 minuterna efter att AIKs Susan Varli fått rött kort för en eftersläng bara några minuter efter att hon reducerat till 3-1. Det var i stort sett efter AIKs enda målchans när för en gångs skull markeringen brast och Susan relativt enkelt nickade i mål efter Therése Boströms korta inlägg.

Båda lagen agerade med säkerheten i högsätet första kvarten men efterhand utkristalliserade sig Vittsjö som spelförande. Mesta uppspelen skedde på vänsterkanten och Sandra Adolfsson som var framgångsrik.
Det var nyförvärvet Danesha Adams första match för Vittsjö och hon presenterade sig med ett rappt skott efter Vlora Bajraktamajs tillbakaspel. Susanne Nilsson AIK-målet (i fjol i Hovås Billdal) lyckades vifta bollen över ribban. danesha.jpg
Vittsjö hade hela åtta hörnor i första halvlek mot AIKs ingen. En av dem gav första målet. Kirsy Yallop lade den och via Sandra Adolfsson nådde den Danesha som nickade in 1-0 i 33:e minuten.
Nya mittbacken Kendall Fletcher nickade in 2-0 fem minuter senare även det efter en Kirsty-hörna.
- Vi har övat mycket på fasta situationer den här veckan efter förlusten i Umeå så det känns extra skönt att vi fick utdelning, säger Vittsjö GIKs tränare Thomas Mårtensson.
- Med 2-0 i ryggen blev våra spelare tryggare. De som nämnts ovan bidrog också att att vi tordes hålla bollen längre stunder inom laget. Där var en skillnad mot AIK som har ett genomgående mycket ungt lag.
Hemmaspelarna tänkte säkert inte på statistik i halvtid, men i fjol var andra halvleks minuter mellan 10 och 35 var det ingen av motståndarlagen i Söderettan som lyckades hota. Tvärtom, det var då Vittsjö säkrade sina segrar.
Den här gången dröjde det bara en minut efter att domare Malin Johansson (Stockholm) blåst igång andra halvlek förrän Emma Sjödahl slog en djupledsboll som Sofie Andersson förvaltade på bästa sätt till 3-0. I slutet av matchen hade Sofie ytterligare ett par lägen, ett praktfullt stolpskott och ett friläge som Susanne Nilsson mästerligt räddade. AIK-målvakten utsågs till sitt lags bästa och debuterande Danesha Adams till Vittsjös.
- Jag kan inte säga att vi överraskades av Vittsjös höga press men matchens första timme fick vi inte igång någpt passningsspel, säger AIKs tränare Mattias Eriksson.
Var att spela på naturgräs en stor nackdel för AIK?
- Nej vi kan inte skylla planen, fastslår AIK-tränaren.
Andra raka förlusten (Piteå 0-3), ser du något mönster som måste rättas till?
- Nej, det var en annan typ av spel.
AIK har KIF Örebro hemma nästa omgång, ett lag som också har svårt att göra mål.
- Det var särskilt viktigt att ta tre poäng hemma och ha med oss när vi möter Kopparbergs/Göteborg nästa gång, tillägger Thomas Mårtensson.

BILDEN: Kolla vilken spänst när Danesha Adams går till väders. FOTO: Mats Jönsson.

Läs mer
AttachmentSize
danesha.jpg14.77 KB
Taggar: ,
vlad dena 2012-04-16 04:31

ФАНТАСТИКА !!!! БРАВО !!!!

Johnte 2012-04-16 09:28

Det är bara till att gratulera Vittsjö till denna seger med 3-1 mot AIK. Det blev stora applåder på Malmö IP när vi fick höra slutresultatet.Fortsätt så.