KIF Örebro AIKs chans att spräcka nollan

Med två matcher spelade jagar AIK sin första poäng för säsongen. Hemmamatchen mot KIF Örebro på lördag ser nykomlingarna som en bra chans att spräcka nollan.
AIKs lagkapten Hanna Folkesson t h. FOTO: anders h.nu (arkiv)

- Det är dags att ta tre poäng nu, säger lagkaptenen Hanna Folkesson.

Säsongsstarten har inte varit snäll mot något av lagen. AIK har nätat en gång men släppt till desto fler chanser och har två odiskutabla förluster. KIF Örebro råkade ut för Tyresö och blev tilltufsat i premiären, 0-2 hemma mot Umeå IK gav också fler frågor än positiva svar om formen.

Poängmässigt är det således två jämbördiga lag som möts på Skytteholms IP.
- Det känns som att vi ligger på ungefär samma nivå. Vi är revanschsugna och det är skönt att vi har hemmaplan. Under försäsongen spelade vi 2-2, säger Hanna Folkesson.

Innermittfältaren har inlett sin fjärde säsong i Damallsvenskan, den tredje med AIK. Det gör henne till en av de mer rutinerade i ett lag som annars utmanar med ungdomlig
entusiasm.

Medelåldern i den senaste startelvan var strax under 21 år.
- Vi kan inte påverka åldern, jag tycker att det finns potential i laget oavsett. Det vi pratat om hittills är att varje enskild spelare måste upp ett snäpp i spelkvalitet.

- Vi har inte kommit upp i den nivå som vi måste hålla, varit svaga på några enstaka moment. Vittsjö gjorde mål på två hörnor.

Har ni haft för stor respekt för motståndarna?
- Både och tycker jag. Vi pratade om att vi inte är det bollförande laget, men för det ska vi ha tron på att vi kan vinna matcherna. Man ska ha respekt för de man möter, men inte för mycket.

Själv räknar sig Hanna Folkesson, som kom till AIK som 20-åring, till spelarna som har mer att jobba med om AIK ska kunna slå sig in ovanför nedflyttningsstrecket.

Vilka skillnader ser du på Damallsvenskan nu jämfört med 2010, när AIK senast var med?
- Det är svårt att säga, det har ju bara spelats ett par omgångar. Men många lag har bra spelarnamn och allting. För oss har vi då som nu spelare som är individuellt spelskickliga.

Lördag 15.00 AIK FF - KIF Örebro DFF

Taggar: ,