Ännu en utvisning när AIK förlorade

AIK har fått en alltför tung start i sin återkomst till Damallsvenskan. Det blev förlust även mot KIF Örebro på hemmaplan 0-2 (0-1) Liksom i Vittsjö drabbades AIK av en utvisning.
Sanna Talonen som gjorde 1-0 mot AIK. .FOTO: Anders Henriksson (arkiv)

Det hände redan efter en kvart när Sarah Fredriksson fällde framstormande Sarah Michael och blev frilägesutvisad.

Det dröjde ändå till den 29:e minuten innan KIF Örebro gjorde årets första mål i Damallsvenskan. Sanna Talonen stötte in bollen efter Edda Gardarsdottirs inspel.
- Det kändes som att vi kontrollerade matchen i fortsättningen men 1-0-ledning räcker inte om vi skulle gjort ett misstag och AIK fått frispark i farligt läge eller en straff, säger KIF Örebros tränare Rickard Nilsson.
- Vi hade en farlig frispark emot oss men å andra sidan tvingade vi AIK att rädda på egen mållinje vid ett par hörnor. Det hade varit grymt att tappa poäng.

Fem minuter före full tid stängde Edda Gardarsdottir matchen med sitt 2-0-mål.
- Det känns skönt att vi äntligen fick göra mål. Jag tror att de som bedömt KIF Örebro utifrån underskattat oss. I förra matchen mot Umeå IK hade vi lika mycker chanser som de med skillnaden att de utnyttjade sina, tillägger Rickard Nilsson.

- Vi tog faktiskt kommandot direkt efter avspark. Utvisningen var inte solklar enligt min bedömning efter att ha sett matchvideon, säger AIKs sportchef Henrik Jurelius.
- Trots den motgången lyfte sig hela laget och vi var alltså en spelare kort i 75 minuter. KIF Örebro gjorde sitt andra mål på andrabollen efter en hörna när vi inte riktigt orkade med att sätta press.
Jennie Nordin var den sammanhållande kraften i backlinjen.

Taggar: ,