Djurgårdens första mål räckte inte långt

Överraskande för alla tog Djurgården ledningen i Piteå efter 190 mållösa första minuter i Damallsvenskan i år, men det skulle inte hålla och när matchen var slut stod hemmalaget som väntat som vinnare med 3-1. Det var Djurgårdens tredje raka förlust

Det var Mia Jalkerud som spräckte nollan i målprotokollet i 10:e minuten när hon kom fri på en djupledboll.
Piteå IF hade redan producerat ett par bra chanser innan kvitteringen kom efter 19 minuter - och det var bara början på en händelserik period. Hallbera Gisladottir drog till med ett pressat skott som smet in bakom Gudbjörg Gunnarsdottir. Jennifer Nobis hade bokstavligen ett finger med i förarbetet - eller rättare sagt tio eftersom det var hennes inkast som startade anfallet.
Fem minuter senare var det Jennifers tur att ge PIF ledningen med 2-1 efter Victoria Forsmarks förarbete.
Bara ytterligare två minuter senare ökade Jennifer till 3-1 och då var matchen knappt en halvtimme gammal.Hanna Pettersson slog inlägget och Jennifer klippte till direkt och bollen satt i nättaket.
- Jag tycker alla gjorde en stark insats med tanke på att det kostade mycket energi mot Kopparbergs/Göteborg som vi mötte så sent som i onsdags, säger PIFs tränare Stellan Carlsson.
- Jennifer Nobis och Hanna Pettersson på topp skapade många chanser. Så klart var backlinjen stabil så när som på missförståndet vid Djurgårdens mål.
Efter att ha bjudit på fyra mål i första blev den andra halvleken mindre händelserik. Tempot sjönk. Mot slutet hade Djurgården ett par reduceringschanser genom Matilda Rosqvist och Anna Lindblom